iltasyazilim
FD Üye
Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta boy soğan
*10 tane normal boyutta biber (ben 19 tane küçük boy köy biberi kullandım)
*12 çay bardağından az zeytinyağ
*2+2 tane sarmısak
*1 su bardağı kemik suyu
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*7 dal kadar maydanoz yaprağı
*1, 5 tatlı kaşığı kaşığı nane
*1 tepeleme yemek kaşığı kadar biber salçası
*2 su bardağı kırık pirinç
*Yeteri kadar tuz
Biber Dolması Tarifi Yapılışı Soğan zeytinyağında çok az kavrulduktan sonra kemik suyu ilave edilir, 2 tane doğranmış sarımsak beraberinde diğer baharatlar kemik suyunda pişirilir, salçası eklenir ,1 dk kadar dağıtılan salça kemikli suda pişirilir, sonrasında salçalı kemik suya yıkanan kırık pirinç eklenir, pirinç suyunu çekene kadar pirinç çok az kavrulur, tuzu eklenir, hazırlanan malzeme biberlere doldurulur Üzerleri domatesle kapatılır, tencereye dizilir, biberleri geçmeyecek salçalı sıcak su(bir yemek kaşığı biber salçası, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı kekikle; salçalı su yapın) hazırlanır Hazırlanan salçalı sıcak su tencerenin bir kenarından biberlerin içine girmeyecek şekilde boşaltılır, üstte belirttiğim +2 sarımsağı boyuna dilimledikten sonra biberleri arasına dağıtın, maydanozla üzerlerini süsledikten sonra kapalı tencere de suyu kaynayıncaya kadar orta ateşe, kaynayınca da hemen kısık ateşe alın 2025 dk ya kadar pişiyor, afiyet olsun
*
*2 orta boy soğan
*10 tane normal boyutta biber (ben 19 tane küçük boy köy biberi kullandım)
*12 çay bardağından az zeytinyağ
*2+2 tane sarmısak
*1 su bardağı kemik suyu
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*7 dal kadar maydanoz yaprağı
*1, 5 tatlı kaşığı kaşığı nane
*1 tepeleme yemek kaşığı kadar biber salçası
*2 su bardağı kırık pirinç
*Yeteri kadar tuz
Biber Dolması Tarifi Yapılışı Soğan zeytinyağında çok az kavrulduktan sonra kemik suyu ilave edilir, 2 tane doğranmış sarımsak beraberinde diğer baharatlar kemik suyunda pişirilir, salçası eklenir ,1 dk kadar dağıtılan salça kemikli suda pişirilir, sonrasında salçalı kemik suya yıkanan kırık pirinç eklenir, pirinç suyunu çekene kadar pirinç çok az kavrulur, tuzu eklenir, hazırlanan malzeme biberlere doldurulur Üzerleri domatesle kapatılır, tencereye dizilir, biberleri geçmeyecek salçalı sıcak su(bir yemek kaşığı biber salçası, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı kekikle; salçalı su yapın) hazırlanır Hazırlanan salçalı sıcak su tencerenin bir kenarından biberlerin içine girmeyecek şekilde boşaltılır, üstte belirttiğim +2 sarımsağı boyuna dilimledikten sonra biberleri arasına dağıtın, maydanozla üzerlerini süsledikten sonra kapalı tencere de suyu kaynayıncaya kadar orta ateşe, kaynayınca da hemen kısık ateşe alın 2025 dk ya kadar pişiyor, afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.