iltasyazilim
FD Üye
Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*500 gr kıyma
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı biber salça
*Bir tutam maydanoz
*1 domates
*1 yumurta sarısı
*1 soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
*79 dolmalık biber
Sosu için;
*Bir su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım litre su (üzerine dökünce yetmezse sıcak su ekleyin tencerenin üzerine hiç sorun olmaz)
*Biraz tuz
Biber Dolması Tarifi Yapılışı Biberlik dolmalarımızı iyice yıkayıp, üstünü açıp, içini oyuyoruz ve bir kenara alıyoruz Ardından iç harcımızı hazırlıyoruz Sebzeleri ufak ufak doğrayıp diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz Ardından dolmalık biberlerimizi alıp içine harcımızı ekliyoruz Yalnız dikkat edin Tamamen üstüne kadar doldurmayın çünkü iç harcınız pişince şişecektir taşmasın Tüm dolmaları doldurup tencerenize tek sıra dizin Ardından sosunuzu hazırlayıp üzerine dökün Baktınız ki sosunuzun suyu az geldi sıcak su ekleyin hiç bir sorun olmaz Ardından altını açın ve kaynayınca altını kısın ve ara ara suyunu kontrol edin Suyunuz bitip ardına tek sosunuz kalınca dolmalarınız hazırdır
Helal hoş olsun
*500 gr kıyma
*1 su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı biber salça
*Bir tutam maydanoz
*1 domates
*1 yumurta sarısı
*1 soğan
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
*79 dolmalık biber
Sosu için;
*Bir su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım litre su (üzerine dökünce yetmezse sıcak su ekleyin tencerenin üzerine hiç sorun olmaz)
*Biraz tuz
Biber Dolması Tarifi Yapılışı Biberlik dolmalarımızı iyice yıkayıp, üstünü açıp, içini oyuyoruz ve bir kenara alıyoruz Ardından iç harcımızı hazırlıyoruz Sebzeleri ufak ufak doğrayıp diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz Ardından dolmalık biberlerimizi alıp içine harcımızı ekliyoruz Yalnız dikkat edin Tamamen üstüne kadar doldurmayın çünkü iç harcınız pişince şişecektir taşmasın Tüm dolmaları doldurup tencerenize tek sıra dizin Ardından sosunuzu hazırlayıp üzerine dökün Baktınız ki sosunuzun suyu az geldi sıcak su ekleyin hiç bir sorun olmaz Ardından altını açın ve kaynayınca altını kısın ve ara ara suyunu kontrol edin Suyunuz bitip ardına tek sosunuz kalınca dolmalarınız hazırdır
Helal hoş olsun