Biber kızartması yaz aylarının en sevilen yemekleri arasında olduğu bilinse de günün her saatin tüketilebilen bir çeşittir. 5 çayına gelecek olan misafirinize sunabileceğiniz biber kızartmasının püf noktaları olduğunu biliyor muydunuz? Metnimizin detaylarında biber kızartması hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.
Yeşil biber, mahsusen sabah kahvaltının vazgeçilmezi olup vücuda sağladığı yararlarla herkesi şaşırtıyor. Bilirkişilerin kesinlikle tüketilmesi gerektiği hakkında açıklamalar yaptığı yeşil biber, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak migren atakların önüne geçiyor. Sofralara salata, meze ya da yemeklerin içerisinde kullanılan yeşil biberle pratik bir kızartma hazırlayabilirsiniz. Biber kızartmasını süslemek için üzerine velev yoğurtlu sos velev domatesli isterseniz de salçalı sos hazırlayabilirsiniz. Evet pratik bir biber kızartması nasıl yapılır? Tanımı metnimizden öğrenebilirsiniz.
BİBER KIZARTMASI TANIMI:
MATERYALLER
2 kilo sivri biber
1 çay bardağı likit yağ
Tuz
YAPILIŞI
İsteğe nazaran biberlerin sap kısımlarını kesip, şıkça yıkayın.
Bu sırada derin bir tencereye yağı ve tuzu, ocağın altını açın.
Yıkanan biberleri dilimlediyseniz çekirdeklerini temizleyip, peçeteyle kurutun.
Kızan yağın içerisine atıp, kızarmasını bekleyin. Bu sırada tencerenin kapağını mutlaka kapatmayın. Tadı haşlama üzere olacaktır.
Tencerenin teflon olmasına itina gösterip, yağın içerisini tuzu ek etmeyi unutmayın.
Altlardaki biberler kızarmaya başladıkça karıştırın. Ara ara karıştırarak pişirin.
Velev sıcak isterseniz üzerine yoğurt dökerek soğuk bir halde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....
BİBER KIZARTMASININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Biberleri kızartmadan evvel çekirdeklerini aldığından emin olmalısınız.
Yıkanan biberleri kağıt havlu ile kurutmalısınız. Yoksa yağ çok ziyade sıçrar.
Tekrar pişen biberleri kağıt havlunun üzerine bırakın bir mühlet ziyade yağının çekmesini sağlayın.