iltasyazilim
FD Üye
Biber salçası tarifi için malzemeler
4~5 kg salçalık kırmızıbiber
Tuz
Biber salçası hazırlanışı
Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin İri parçalar halinde doğrayıp büyükçe bir tencerede kabukları ayrılmaya başlayana kadar pişirin Ilınınca kevgirden geçirip kabuklarını ayırın Biber püresine tuz ilave edip arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın Tepsiye yayıp 12 gün güneşte bekletin Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın Serin yerde muhafaza edin
4~5 kg salçalık kırmızıbiber
Tuz
Biber salçası hazırlanışı
Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin İri parçalar halinde doğrayıp büyükçe bir tencerede kabukları ayrılmaya başlayana kadar pişirin Ilınınca kevgirden geçirip kabuklarını ayırın Biber püresine tuz ilave edip arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın Tepsiye yayıp 12 gün güneşte bekletin Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın Serin yerde muhafaza edin