iltasyazilim
FD Üye
4 KİŞİLİK
Malzemeler
450 gr spagetti,
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ, 700 gr kemiksiz tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı taze kekik (kıyılmış),
2 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber,
34 diş sarmısak (doğranmış),
1 adet sivri biber (kıyılmış),
1 adet küçük kırmızı dolmalık biber (ince doğranmış),
1 adet büyük boy soğan (kıyılmış),
taze çekilmiş karabiber,
12 bardak beyaz şarap,
12 bardak tavuk suyu,
750 gr domates püresi,
rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Hazırlanışı
1 Büyük bir tencerede su kaynatın Tuzu ekledikten sonra makarnayı katıp al dente kıvamına gelene kadar pişirin ve sonra suyunu süzün
2 Derin bir tavayı yüksek ateşte ısıttıktan sonra sızma zeytinyağını dökün Tavuğu koyup rengi hafif dönmeye başlayana dek yüksek ateşte pişirin Üzerine kekik, limon suyu ve ince doğranmış kırmızı biberi ilave edip karıştırın Sarmısak, soğan, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle baharatlandırın Sebzeler yumuşayana kadar karıştırıp beşaltı dakika boyunca pişirin Şarabı kattıktan sonra iyice karıştırın Tavuk suyunu ve domatesleri de ekleyip kaynattıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin
3 Tavuğu rendelenmiş peynirle lezzetlendirin Bekletmeden servis yapın ve masada fazladan peynir bulundurmayı ihmal etmeyin
Malzemeler
450 gr spagetti,
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ, 700 gr kemiksiz tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı taze kekik (kıyılmış),
2 tatlı kaşığı limon suyu,
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber,
34 diş sarmısak (doğranmış),
1 adet sivri biber (kıyılmış),
1 adet küçük kırmızı dolmalık biber (ince doğranmış),
1 adet büyük boy soğan (kıyılmış),
taze çekilmiş karabiber,
12 bardak beyaz şarap,
12 bardak tavuk suyu,
750 gr domates püresi,
rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Hazırlanışı
1 Büyük bir tencerede su kaynatın Tuzu ekledikten sonra makarnayı katıp al dente kıvamına gelene kadar pişirin ve sonra suyunu süzün
2 Derin bir tavayı yüksek ateşte ısıttıktan sonra sızma zeytinyağını dökün Tavuğu koyup rengi hafif dönmeye başlayana dek yüksek ateşte pişirin Üzerine kekik, limon suyu ve ince doğranmış kırmızı biberi ilave edip karıştırın Sarmısak, soğan, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle baharatlandırın Sebzeler yumuşayana kadar karıştırıp beşaltı dakika boyunca pişirin Şarabı kattıktan sonra iyice karıştırın Tavuk suyunu ve domatesleri de ekleyip kaynattıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin
3 Tavuğu rendelenmiş peynirle lezzetlendirin Bekletmeden servis yapın ve masada fazladan peynir bulundurmayı ihmal etmeyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.