Biber Turşusu (sirkeli) sirkeli biber turşusu sirkeli biber kırmızı turşusu çeşitleri tarifi Malzemeler 1 kilo biber 1 kadeh sirke 1 baş sarımsak 1 demet kereviz yaprağı yarım limon tuzlu Yapılışı Biberlerin sapları ve uçları hafif kesilir Bir kaç yerinden ince ince dilimlenerek delinir Yıkanır ve süzülmeye bırakılır Bir bardak sirke, bir kadeh su kaynatılır Bibberlerin üçte biri bir veya iki taşım dek sirkeli suda kaynattıktan sonradan süzgüye çıkarılır, geri kalan da iki defada kaynatılır ve süzmeye bırakılır Soğuduktan sonra kavanoza kıyılmış sarmısak, kabuğu çıkmış ve indirimli limon, tuzlu, sirke ve üstüne kereviz yaprağı konur Bir hafta sonra da yenecek kıvama kazanç