Biber turşusunun yapılısı biber turşusunun yapılışı biberiye turşusu yapılışı acı biber turşusu tarifi acı yapımı tarifi bıber Turşusu Malzemeler Biber, tuzlu, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli acı ya da tatlı biberler kullanılır Turşu olduktan sonradan istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan en iyisi yeşilsarı renkte olan biberleri seçin Ezik ve çürük olanları ayıklayın Turşunun hazırlanması ve katkı maddesi maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir Yalnız salamuranın tuzlu miktarı birazcık daha az olmalıdır Tartıyla yapılacaksa sonuçta tuzlu oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; evvelden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %78 olmalıdır Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği tad ve kokudaki değiştirme ve yeşil rengin bütün sarıya dönmesi ile anlaşılır Biber turşusu sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, girift olarak da kurulabilir