Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biber turşusunun yapılısı

Biber turşusunun yapılısı
0
52

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Biber turşusunun yapılısı biber turşusunun yapılışı biberiye turşusu yapılışı acı biber turşusu tarifi acı yapımı tarifi bıber Turşusu Malzemeler Biber, tuzlu, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli acı ya da tatlı biberler kullanılır Turşu olduktan sonradan istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan en iyisi yeşilsarı renkte olan biberleri seçin Ezik ve çürük olanları ayıklayın Turşunun hazırlanması ve katkı maddesi maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir Yalnız salamuranın tuzlu miktarı birazcık daha az olmalıdır Tartıyla yapılacaksa sonuçta tuzlu oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; evvelden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %78 olmalıdır Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği tad ve kokudaki değiştirme ve yeşil rengin bütün sarıya dönmesi ile anlaşılır Biber turşusu sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, girift olarak da kurulabilir  
 
858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt