Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Dana Fileminyon

Biberli Dana Fileminyon

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dana bonfile ile yapılan bir Fransız mutfağı yemeğidir fleminyon (Filet Mignon) Bonfile ile hazırlanır, biber ya da mantar soslu olarak da servis edilebilir

Fileminyon TarifiMalzemeler

Yaklaşık yarım kg dana bonfile
Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tane yeşilbiber (Baharat olarak satılan yeşilbiber)
1 tatlı kaşığı hardal
350 gr domates
Yapılışı
Tane yeşil biberler, karabiberler ve pul kırmızıbiberleri havanda dövüp, bir salata kâsesine aktarın Hardalı ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış domatesleri koyun ve bir çatalla ezerek, hamur kıvamına getirin

Dana bonfilesini kâseye koyup, her yanını karışıma iyice bulayarak, kâsenin üstünü örtün ve buzdolabında en az yaklaşık 2 saat bekletin Bekleme süresinin sonuna doğru, fırınınızı 240 dereceye ısıtın Kâseyi buzdolabından alıp, bonfileyi bir fırın kabına aktararak, kâsede kalan bütün biberli karışımı üstüne sürün (Etin, iki yan ucunun da biberli karışımla kaplanmasına dikkat edin) Kabı fırına verip, bonfileyi 10 dakika pişirdikten sonra, sıcaklığı 180 dereceye düşürün ve eti yaklaşık yarım saat daha pişirin (rengi pembemsi olacaktır; daha çok pişmiş olmasını istiyorsanız, yaklaşık 1015 dakika daha pişirin)

Kabı fırından alıp, üstünü örterek, eti bir kenarda 10 dakika bekletin Sonra bir servis tabağına aktarıp, kalın dilimler halinde keserek, (Arzu edilirse taze ot, suteresi, kuşkonmaz dallarıyla süsleyebilirsiniz) servis yapın Afiyet olsun

Kaynak:GurmeRuhberi

 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt