iltasyazilim
FD Üye
Biberli Domates Sosu Kahvaltılıkyemeklik Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg domates
*34 adet çarliston veya sivri biber(çarliston kullandım)
*1 su bardağı kadar zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Biberli Domates Sosu Kahvaltılıkyemeklik Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Varsa rondo yada robotta biraz iri kalacak şekilde parçalıyoruz Yoksa küçük küpler halinde doğruyoruz
Biberleri ince halkalar şeklinde doğruyoruz
Büyük bir tencerede bol zeytinyağı ile biraz kavuruyoruz çok değil Üzerine domatesleri ekliyoruz Iyice kaynatıp çiğ görüntüsü kaybolup resimdeki gibi olana kadar pişiriyoruz
Sosumuzu karıştırıp kepçe veya cezveyle hemen kaynakken cam kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz Soğuduktan buzdolabına alıyoruz
İsterseniz kahvaltıya çıkarın yada yemeklerde kullanın
Çok pratik ve lezzetli Acil durumlar içinde harika bir çözüm
Tavada ısıtıp yumurta kırarak hızlı bir Melemen yapabilirsiniz
Mesela bugün ıspanak kök saplarını zeytinyağı ile kavurup domates sosumdan ekledim ısınınca yumurta kırdım piştiğinde kaşar dilimleri ile müthiş oldu Tarif içinde tarif oldu
Dört mevsim doğal domates tüketmenin en iyi en kolay yolu
Eskiden annem yapardı bizde kahvaltıda bayıla bayıla yerdik Artık bende yapıyorum Kesinlikle tavsiye ederim
*2 kg domates
*34 adet çarliston veya sivri biber(çarliston kullandım)
*1 su bardağı kadar zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Biberli Domates Sosu Kahvaltılıkyemeklik Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz
Varsa rondo yada robotta biraz iri kalacak şekilde parçalıyoruz Yoksa küçük küpler halinde doğruyoruz
Biberleri ince halkalar şeklinde doğruyoruz
Büyük bir tencerede bol zeytinyağı ile biraz kavuruyoruz çok değil Üzerine domatesleri ekliyoruz Iyice kaynatıp çiğ görüntüsü kaybolup resimdeki gibi olana kadar pişiriyoruz
Sosumuzu karıştırıp kepçe veya cezveyle hemen kaynakken cam kavanozlara doldurup sıkıca kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz Soğuduktan buzdolabına alıyoruz
İsterseniz kahvaltıya çıkarın yada yemeklerde kullanın
Çok pratik ve lezzetli Acil durumlar içinde harika bir çözüm
Tavada ısıtıp yumurta kırarak hızlı bir Melemen yapabilirsiniz
Mesela bugün ıspanak kök saplarını zeytinyağı ile kavurup domates sosumdan ekledim ısınınca yumurta kırdım piştiğinde kaşar dilimleri ile müthiş oldu Tarif içinde tarif oldu
Dört mevsim doğal domates tüketmenin en iyi en kolay yolu
Eskiden annem yapardı bizde kahvaltıda bayıla bayıla yerdik Artık bende yapıyorum Kesinlikle tavsiye ederim