iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gr makarna
600 gr domates
45 çorbakaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy sivribiber
34 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kekik
6 yaprak frenk fesleğeni
4 diş sarımsak
tuz, karabiber
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın Saldıkları suyu bir kapta toplayın
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın Tuz ve karsbiberi ilave edin Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz
500 gr makarna
600 gr domates
45 çorbakaşığı zeytinyağı
3 adet büyük boy sivribiber
34 adet defne yaprağı
2 çorbakaşığı kekik
6 yaprak frenk fesleğeni
4 diş sarımsak
tuz, karabiber
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin
Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın Saldıkları suyu bir kapta toplayın
Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın Tuz ve karsbiberi ilave edin Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin
Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz