iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 çay kaşığı şeker
*1, 5 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç Malzeme İçin
*2 adet orta boy soğan
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 kahve fincanı susam
*1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
*1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
*2 yemek kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*12 çay kaşığı kimyon
Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi Yapılışı Hamurun Hazırlanışı: geniş bir kabın içerisine instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bi karışım elde ediyoruz ardından unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak kıvamda olana kadar un eklemeye devam ediniz Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bi bez koyarak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin
İç Malzemenin Hazırlanışı: 2 adet soğanı ince ince kıyın ve geniş bir kabın içerisine alın Daha sonra salçayı, zeytinyağını, susamı, cevizi, zahteri, pul biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırın İç malzememiz hazır
Hazırlanışı: hamurumuzu yağlanmış tepsimize elimizi yağlayarak yayalım Üzerine biberli harcımızı yayalım Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 2530 dakika pişirelim (fırınınızın pişirme durumuna göre bu süre azalıp, artabilir) Piştikten sonra dilimleyip servis yapalım AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 çay kaşığı şeker
*1, 5 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç Malzeme İçin
*2 adet orta boy soğan
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 kahve fincanı susam
*1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
*1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
*2 yemek kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*12 çay kaşığı kimyon
Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi Yapılışı Hamurun Hazırlanışı: geniş bir kabın içerisine instant mayayı, sütü, suyu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu ekleyip homojen bi karışım elde ediyoruz ardından unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak kıvamda olana kadar un eklemeye devam ediniz Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bi bez koyarak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin
İç Malzemenin Hazırlanışı: 2 adet soğanı ince ince kıyın ve geniş bir kabın içerisine alın Daha sonra salçayı, zeytinyağını, susamı, cevizi, zahteri, pul biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırın İç malzememiz hazır
Hazırlanışı: hamurumuzu yağlanmış tepsimize elimizi yağlayarak yayalım Üzerine biberli harcımızı yayalım Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 2530 dakika pişirelim (fırınınızın pişirme durumuna göre bu süre azalıp, artabilir) Piştikten sonra dilimleyip servis yapalım AFİYET OLSUN