iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*3 çorba kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*7 veya 8 su bardağı un
Üzerine;
*5 çorba kaşığı biber salçası
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kekik, kimyon
*Susam, cörekotu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Açmak için;
*Zeytinyağı
Biberli Ekmek Poğaça Tarifi Yapılışı Yumuşak, kurumayan bir tarif, biraz oyalıyor ama sonuca değiyor
İlk önce maya, şeker, tuz yoğuracağımız kaba alınır, üzerine ılık süt eklenip karıştırılır, beş dakika beklenip yağı eklenir, en son un ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur hazırlanır Un 7 bardak ekledim Kalan unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmadığı zaman un eklemeyi bıraktım hamur hiç dinlendirmeden ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır bu arada üzerine koyacağımız biberli harç hazırlanır soğan yemeklik doğranıp biber, baharat ve zeytinyağı karıştırılıp göz ayarı susam, çörekotu eklenip son kez karıştırılır
Ayrılan bezeler elimiz zeytinyağına batırarak açılır, açılan hamur yukarı doğru alınıp yelpaze gibi katlanır, oluşan şerit kendi etrafında döndürülür, tüm bezeler bitene kadar bu isleme devam edilir, ilk açtığımız hamurdan başlayıp üzerine biberli harç yayılır ben ekmek gibi olmasın diye fazla ekledim Yağlanmış tepsiye dizilir, bezeler bitince kalan yağ elimizle hafif sürülüp önceden ısıtılmış fırında alt üst aynı anda yakarak tepsi yerleştirilir, alttan pisince kaldırılıp servis edilir bu ölçüden iki buçuk yuvarlak tepsi çıktı kalanını buzluğa kaldırıp ısıtıp tüketebilirsiniz
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*3 çorba kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*7 veya 8 su bardağı un
Üzerine;
*5 çorba kaşığı biber salçası
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kekik, kimyon
*Susam, cörekotu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Açmak için;
*Zeytinyağı
Biberli Ekmek Poğaça Tarifi Yapılışı Yumuşak, kurumayan bir tarif, biraz oyalıyor ama sonuca değiyor
İlk önce maya, şeker, tuz yoğuracağımız kaba alınır, üzerine ılık süt eklenip karıştırılır, beş dakika beklenip yağı eklenir, en son un ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur hazırlanır Un 7 bardak ekledim Kalan unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmadığı zaman un eklemeyi bıraktım hamur hiç dinlendirmeden ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır bu arada üzerine koyacağımız biberli harç hazırlanır soğan yemeklik doğranıp biber, baharat ve zeytinyağı karıştırılıp göz ayarı susam, çörekotu eklenip son kez karıştırılır
Ayrılan bezeler elimiz zeytinyağına batırarak açılır, açılan hamur yukarı doğru alınıp yelpaze gibi katlanır, oluşan şerit kendi etrafında döndürülür, tüm bezeler bitene kadar bu isleme devam edilir, ilk açtığımız hamurdan başlayıp üzerine biberli harç yayılır ben ekmek gibi olmasın diye fazla ekledim Yağlanmış tepsiye dizilir, bezeler bitince kalan yağ elimizle hafif sürülüp önceden ısıtılmış fırında alt üst aynı anda yakarak tepsi yerleştirilir, alttan pisince kaldırılıp servis edilir bu ölçüden iki buçuk yuvarlak tepsi çıktı kalanını buzluğa kaldırıp ısıtıp tüketebilirsiniz