Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Ekmek Poğaça

Biberli Ekmek Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Biberli Ekmek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*3 çorba kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*7 veya 8 su bardağı un

Üzerine;


*5 çorba kaşığı biber salçası
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kekik, kimyon
*Susam, cörekotu
*Yarım çay bardağı zeytinyağı

Açmak için;


*Zeytinyağı

Biberli Ekmek Poğaça Tarifi Yapılışı Yumuşak, kurumayan bir tarif, biraz oyalıyor ama sonuca değiyor
İlk önce maya, şeker, tuz yoğuracağımız kaba alınır, üzerine ılık süt eklenip karıştırılır, beş dakika beklenip yağı eklenir, en son un ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur hazırlanır Un 7 bardak ekledim Kalan unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmadığı zaman un eklemeyi bıraktım hamur hiç dinlendirmeden ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır bu arada üzerine koyacağımız biberli harç hazırlanır soğan yemeklik doğranıp biber, baharat ve zeytinyağı karıştırılıp göz ayarı susam, çörekotu eklenip son kez karıştırılır
Ayrılan bezeler elimiz zeytinyağına batırarak açılır, açılan hamur yukarı doğru alınıp yelpaze gibi katlanır, oluşan şerit kendi etrafında döndürülür, tüm bezeler bitene kadar bu isleme devam edilir, ilk açtığımız hamurdan başlayıp üzerine biberli harç yayılır ben ekmek gibi olmasın diye fazla ekledim Yağlanmış tepsiye dizilir, bezeler bitince kalan yağ elimizle hafif sürülüp önceden ısıtılmış fırında alt üst aynı anda yakarak tepsi yerleştirilir, alttan pisince kaldırılıp servis edilir bu ölçüden iki buçuk yuvarlak tepsi çıktı kalanını buzluğa kaldırıp ısıtıp tüketebilirsiniz
 
858,497Konular
981,948Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt