Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi)

Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi) İçin Malzemeler Hamur Malzemeleri;


*Yarım su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket instant toz maya
*1 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı kadar)

Üzeri İçin;


*1 adet kırmızı biber (kapya)
*1 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı susam
*İsteğe göre kırmızı pul biber
*Tuz

Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi) Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1 saat mayalandırın Hamur mayalanırken üzerine süreceğiniz malzemeyi hazırlayın Soğan ve kırmızı biberi rondodan geçirin Sıvıyağ da kavurun Salça ve diğer malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın Elinizle bastırıp yassıltın ve fazla kabarmaması için birkaç yerinden çatal yardımı ile delin Şekillendirdiğimiz ekmeklerin ortasına üzeri için hazırladığınız karşımdan bir tatlı kaşığı koyup kaşığın arka kısmıyla her yerine yayın Önceden 200C de fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,948Kullanıcılar
forget31Son üye
Üst Alt