iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi) İçin Malzemeler Hamur Malzemeleri;
*Yarım su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket instant toz maya
*1 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı kadar)
Üzeri İçin;
*1 adet kırmızı biber (kapya)
*1 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı susam
*İsteğe göre kırmızı pul biber
*Tuz
Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi) Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1 saat mayalandırın Hamur mayalanırken üzerine süreceğiniz malzemeyi hazırlayın Soğan ve kırmızı biberi rondodan geçirin Sıvıyağ da kavurun Salça ve diğer malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın Elinizle bastırıp yassıltın ve fazla kabarmaması için birkaç yerinden çatal yardımı ile delin Şekillendirdiğimiz ekmeklerin ortasına üzeri için hazırladığınız karşımdan bir tatlı kaşığı koyup kaşığın arka kısmıyla her yerine yayın Önceden 200C de fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*Yarım su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket instant toz maya
*1 adet yumurta
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı kadar)
Üzeri İçin;
*1 adet kırmızı biber (kapya)
*1 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kekik
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı susam
*İsteğe göre kırmızı pul biber
*Tuz
Biberli Ekmek Tarifi (Hatay Yöresi) Yapılışı Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 1 saat mayalandırın Hamur mayalanırken üzerine süreceğiniz malzemeyi hazırlayın Soğan ve kırmızı biberi rondodan geçirin Sıvıyağ da kavurun Salça ve diğer malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın Elinizle bastırıp yassıltın ve fazla kabarmaması için birkaç yerinden çatal yardımı ile delin Şekillendirdiğimiz ekmeklerin ortasına üzeri için hazırladığınız karşımdan bir tatlı kaşığı koyup kaşığın arka kısmıyla her yerine yayın Önceden 200C de fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun