iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 silme yemek kaşığı maya
*2 kaşık yoğurt
*1 5 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 silme çorba kaşığı tuz
*Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı susam
*4 orta boy soğan
*Bir tutam maydanoz
*Hamura şekil verirken kullanmak için sıvı yağ
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ılık kıvama getirmek için ısıtınIlınan sütü bir kaba alın İçine maya ve şekeri ekleyip mayalanmalarını beklerken yumurta yoğurt ve sıvı yağı bir kaba alıp mayalanan mayayı ekleyin ve un ilave etmeye başlayın Ele yapışmayan bir hamur yapın ne çok yumuşak ne de çok katı olamayacak Hamuru bir saat kadar mayalanması için dinlendirin
Bu arada soğanı küçük küçük doğrayıp içine salçaları susamı ve sıvı yağı ekleyip kavurun Ardından maydanozları da ekleyin
Bir saat mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin ve iki elinizi hafif yağa batırıp elinizle hamurların ortasına çukurlar oluşturun ve içten koyun Bu şekilde bir 15 dk da tepside mayalanması için bekleyin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun
*2 silme yemek kaşığı maya
*2 kaşık yoğurt
*1 5 su bardağı ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 silme çorba kaşığı tuz
*Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı susam
*4 orta boy soğan
*Bir tutam maydanoz
*Hamura şekil verirken kullanmak için sıvı yağ
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Öncelikle sütü ılık kıvama getirmek için ısıtınIlınan sütü bir kaba alın İçine maya ve şekeri ekleyip mayalanmalarını beklerken yumurta yoğurt ve sıvı yağı bir kaba alıp mayalanan mayayı ekleyin ve un ilave etmeye başlayın Ele yapışmayan bir hamur yapın ne çok yumuşak ne de çok katı olamayacak Hamuru bir saat kadar mayalanması için dinlendirin
Bu arada soğanı küçük küçük doğrayıp içine salçaları susamı ve sıvı yağı ekleyip kavurun Ardından maydanozları da ekleyin
Bir saat mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin ve iki elinizi hafif yağa batırıp elinizle hamurların ortasına çukurlar oluşturun ve içten koyun Bu şekilde bir 15 dk da tepside mayalanması için bekleyin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun