iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı margarin 75 gr
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 56 su bardağı un
Biberli sos için;
*1 büyük kuru soğan
*1 kırmızı biber (kapya)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı acı pul biber veya tatlı
*1 tatlı kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Şimdi size tam tutan süper bir tarifim var tadına doyamayacaksınız*?
*Sütümüzü* ılıtıp içine maya ve şekerimizi atıp kabartıyoruz maya kabardıktan sonra diğer malzemeleri katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*Hamur dinlenirken biberli sosumuzu hazırlıyoruz
*Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz
*Kavrulduktan sonra diğer malzemeleri katıp 1 2 daha kavurup altını kapatıp soğutuyoruz
*Hamurdan küçük bezeler alıp tepsiye diziyoruz
*Bezelerin üstüne bastırıp düzlüyoruz
*Düzlediğimiz hamurların üstüne bir tatlı kaşığı sostan koyup kaşıkla hafif bastırarak düzlüyoruz
*Bol olduğuna bakmayın pişince azalıyor
*Yarım saatte tepsi mayası yapıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı margarin 75 gr
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 5 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*5 56 su bardağı un
Biberli sos için;
*1 büyük kuru soğan
*1 kırmızı biber (kapya)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı acı pul biber veya tatlı
*1 tatlı kaşığı karabiber
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Şimdi size tam tutan süper bir tarifim var tadına doyamayacaksınız*?
*Sütümüzü* ılıtıp içine maya ve şekerimizi atıp kabartıyoruz maya kabardıktan sonra diğer malzemeleri katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
*Hamur dinlenirken biberli sosumuzu hazırlıyoruz
*Soğan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz
*Kavrulduktan sonra diğer malzemeleri katıp 1 2 daha kavurup altını kapatıp soğutuyoruz
*Hamurdan küçük bezeler alıp tepsiye diziyoruz
*Bezelerin üstüne bastırıp düzlüyoruz
*Düzlediğimiz hamurların üstüne bir tatlı kaşığı sostan koyup kaşıkla hafif bastırarak düzlüyoruz
*Bol olduğuna bakmayın pişince azalıyor
*Yarım saatte tepsi mayası yapıp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun