iltasyazilim
FD Üye
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için,
*2 adet haşlanmış patates
*22 g yaş maya
*1su bardağı ılık su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*500 g un
*1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
*23 çorba kaşığı tepeleme iri çekilmiş biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*12 çay kaşığı kimyon
*12 çay bardağı ceviz
*34 çay bardağı susam
*Tuz
Hazırlanışta,
*12 çay bardağı sıvı yağ
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Önce hamurumuzu hazırlayalım,yaş mayanızı ılık suda ezin,haşlanmış patatesi çatalla ezinYoğurma kabınıza tuz, sıvıyağ ve patatesi ekleyinUn ve mayalı suyu azar azar ekleyerek ,hafif elinize yapışan bir hamur elde edin1 saat sıcak bir ortamda mayalanmak üzere bekletin
Üstü için,sıvıyağ ve ince yemeklik doğranmış soğanı hafifi kavurun,ateşten aldıktan sonra sıcak iken salça ,ceviz,kimyon ve susamı ekleyin,tuzunu ayarlayarak,iyice karıştırın
Hazırlanışta,yarım çay bardağı sıvıyağı elinizi batırabileceğiniz geniş kaseye alın,hamurunuz parca parça kopartarak elinizi sürekli yağa batırarak,tepsinize yayınÜzerine içinizi ekleyin30 dk daha fırın tepsinde mayalandırın
Isıttığınız 200225 derecelik fırında alt üst pişirinIlık servis yapın,servis önerisi tavşan kanı demli çayAfiyet olsun?
Not :Hamura eklediğiniz haşlanmış patates bu tip tarifler hamurun daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
Bu tarif için,evde ayrı hazırlarım biber salçasını,salçalık biber iri çekilir,kalın tuzla güneşte pişirilirKavanozlanır,buzdolabında aylarca kalabilir
Çocukluğumda yaylada kara tepsilerde odun ateşinde pişerdi biberli ekmek, kara tepsi eve gelir ,annem mayayı ekmek hamur ile un ekleyerek tutar,bol zeytinyağı ve haşlanmış patatesi mutlaka eklerdi,tabiî ki yine ölçü yok,göz kararıSevgili annem,hayatıma her anlamda kattıkların için rahmet ve sevgiyle anıyorum
Lütfen annelerinizin tariflerini önemseyin,not alın veya beraber deneyin
*2 adet haşlanmış patates
*22 g yaş maya
*1su bardağı ılık su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*500 g un
*1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
*23 çorba kaşığı tepeleme iri çekilmiş biber salçası
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet kuru soğan
*12 çay kaşığı kimyon
*12 çay bardağı ceviz
*34 çay bardağı susam
*Tuz
Hazırlanışta,
*12 çay bardağı sıvı yağ
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Önce hamurumuzu hazırlayalım,yaş mayanızı ılık suda ezin,haşlanmış patatesi çatalla ezinYoğurma kabınıza tuz, sıvıyağ ve patatesi ekleyinUn ve mayalı suyu azar azar ekleyerek ,hafif elinize yapışan bir hamur elde edin1 saat sıcak bir ortamda mayalanmak üzere bekletin
Üstü için,sıvıyağ ve ince yemeklik doğranmış soğanı hafifi kavurun,ateşten aldıktan sonra sıcak iken salça ,ceviz,kimyon ve susamı ekleyin,tuzunu ayarlayarak,iyice karıştırın
Hazırlanışta,yarım çay bardağı sıvıyağı elinizi batırabileceğiniz geniş kaseye alın,hamurunuz parca parça kopartarak elinizi sürekli yağa batırarak,tepsinize yayınÜzerine içinizi ekleyin30 dk daha fırın tepsinde mayalandırın
Isıttığınız 200225 derecelik fırında alt üst pişirinIlık servis yapın,servis önerisi tavşan kanı demli çayAfiyet olsun?
Not :Hamura eklediğiniz haşlanmış patates bu tip tarifler hamurun daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
Bu tarif için,evde ayrı hazırlarım biber salçasını,salçalık biber iri çekilir,kalın tuzla güneşte pişirilirKavanozlanır,buzdolabında aylarca kalabilir
Çocukluğumda yaylada kara tepsilerde odun ateşinde pişerdi biberli ekmek, kara tepsi eve gelir ,annem mayayı ekmek hamur ile un ekleyerek tutar,bol zeytinyağı ve haşlanmış patatesi mutlaka eklerdi,tabiî ki yine ölçü yok,göz kararıSevgili annem,hayatıma her anlamda kattıkların için rahmet ve sevgiyle anıyorum
Lütfen annelerinizin tariflerini önemseyin,not alın veya beraber deneyin