Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Menemen Tarifi

Biberli Menemen Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Biberli Menemen Tarifi İçin Malzemeler

**1 adet kapya biber
**1 adet sivri biber (çarliston da olur)
**3 orta boy domates
**1 yumurta
**1 yemek kaşığı tereyağ
**1 yemek kaşığı zeytinyağı
**Tuz
**Karabiber
**Pul biber

Biberli Menemen Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ilk tarifim olacak kusurum olursa affola
Biberli menemen diyet yapanlar için hem hafif hem doyurucu bir seçim İster kahvaltıda ister öğle, ister aksam yemeğinizde rahatlıkla yiyebileceğiniz pratik ama nefis bir tarif
Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım
Öncelikle domateslerimizin kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım ve bir tabağa alalım
Ardından kapya biberini uzunlamasına ikiye bölüp yuvarlak yuvarlak doğrayalım Yeşil biberimizi de bölmeden halka halka doğrayalım Ocağımızı açıp tereyağımizi ve sıvı yağımızı eritelim Ama çok kızmayacak çünkü yandıkça trans yağa dönüşür ve sağlık acısından bir işimize yaramaz Yağlarımız erir erimez ocağın altını kısalım ve doğradığımız biberleri tencerimize alıp yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika) kavuralım Ardından domateslerimizi ilave edip tuz karabiber ve pul biberimizi ekleyelim Ben birer çay kaşığı kullandım Siz damak zevkinize ve diyetinize göre ayarlayabilirsiniz
Bir iki çevirip kapağımızı kapatalım
4 dakika sonra yumurtamızı kırıp karıştıralım ve işte mis gibi menemenimiz hazır
Yanında yoğurt ve zeytinle tüketiyorum ben enfes tok tutuyor ve de çok lezzetli oluyor
Şimdiden afiyet şifa olsun inşallah

858,496Konular
982,165Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt