iltasyazilim
FD Üye
Biberli, Peynirli Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su
*1 çay kaşığı maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 bardak un
Arası için :
*50 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına sürmek için :
*Kırmızı toz biber ve tuz
*Lor peynir veya istediğiniz herhangi bir peynir çeşidi
*(kullanılan bardak 200 ml)
Biberli, Peynirli Katmer Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar
Bugün sizlere sahurlarınızda ve kahvaltılarınızda vazgeçilmez bir tarif paylaşacağım Şimdi geçelim tarifimize maya şeker ve tuzu kuru olarak karıştıralım sonra ılık sütü ilave edip yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım, üzerini bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalamaya bırakalım Hamuru toparlayıp 4 eşit parçaya bölelim Aşağıda görüldüğü gibi açıp erimiş soğumuş tereyağını sürelim, biberli olana kırmızı tatlı toz biberi tuz ile karıştırıp yağlı hamura sürelim Kenardan başlayıp bükelim ,ortadan ikiye bölüp gül böreği gibi bükelim ,aynı işlem ile hamuru bitirelim peynirliyi de aynı şekilde Açtığımız hamuru yağladıktan sonra peynire isterseniz biraz çörek otu ilave yapabilirsiniz, yine kenardan ince ince bükerek ortadan kesip gül böreği gibi şekil verelim ,bütün hamur bitince 1 saat kadar buzdolabına kaldıralım Yağ açarken akmasın diye sonra tabak büyüklüğünde açıp yapışmaz tavada her bir hamur için bir tatlı kaşığı sıvı yağ kullanarak orta hararetli ocakta arkalı önlü pişirelim Ara ara çevirerek mis gibi biberli katmeriniz hazır sıcak sıcak servis yapın Bu ölçüler ile 8 adet katmer çıktı İsterseniz arasına yağlı haşhaş veya sadece tereyağ da sürebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 bardak ılık süt
*1 bardak ılık su
*1 çay kaşığı maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 bardak un
Arası için :
*50 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına sürmek için :
*Kırmızı toz biber ve tuz
*Lor peynir veya istediğiniz herhangi bir peynir çeşidi
*(kullanılan bardak 200 ml)
Biberli, Peynirli Katmer Tarifi Yapılışı
Hayırlı ramazanlar
Bugün sizlere sahurlarınızda ve kahvaltılarınızda vazgeçilmez bir tarif paylaşacağım Şimdi geçelim tarifimize maya şeker ve tuzu kuru olarak karıştıralım sonra ılık sütü ilave edip yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım, üzerini bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalamaya bırakalım Hamuru toparlayıp 4 eşit parçaya bölelim Aşağıda görüldüğü gibi açıp erimiş soğumuş tereyağını sürelim, biberli olana kırmızı tatlı toz biberi tuz ile karıştırıp yağlı hamura sürelim Kenardan başlayıp bükelim ,ortadan ikiye bölüp gül böreği gibi bükelim ,aynı işlem ile hamuru bitirelim peynirliyi de aynı şekilde Açtığımız hamuru yağladıktan sonra peynire isterseniz biraz çörek otu ilave yapabilirsiniz, yine kenardan ince ince bükerek ortadan kesip gül böreği gibi şekil verelim ,bütün hamur bitince 1 saat kadar buzdolabına kaldıralım Yağ açarken akmasın diye sonra tabak büyüklüğünde açıp yapışmaz tavada her bir hamur için bir tatlı kaşığı sıvı yağ kullanarak orta hararetli ocakta arkalı önlü pişirelim Ara ara çevirerek mis gibi biberli katmeriniz hazır sıcak sıcak servis yapın Bu ölçüler ile 8 adet katmer çıktı İsterseniz arasına yağlı haşhaş veya sadece tereyağ da sürebilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun