iltasyazilim
FD Üye
Biberli Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt ( dileyen 1 su bardağı su kullananılır)
*1 paket instanst maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*200 gr margarin eritilmiş ( sıvı yağ da kullanabilirisiniz )
*Alabildiği kadar un
İçi için;
*3 tane soğan
*2 tane yeşil biber ( eğer evde yoksa soğanı artırın biber katmayın)
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça ( salçanızın özü az ise siz salçanıza göre artırın miktarını)
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Susam
Biberli Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Merhaba ?
O kadar güzel ve lezzetli bir tarif ki artık klasik çabuk poğaça tariflerinden sonra poğaçalarınız yerini alabilir
Ilık süt, maya, şekeri ve eritilmiş margarini 15 dakika bekletelim Sonra geriye kalan malzemeleri katıp ele yapışmayacak bir hamur elde edelim Mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar sıcak ortamda ağzı kapalı hamurumuzu bekletelim Hamur mayalanırken iç harcı yapalım Soğan ve biberleri olabildiğince küçük doğrayıp, yağ, salça ve baharatlar ile yarı pişmiş kavuralım Çünkü fırında da pişmeye devam edecek Mayalanan hamurlardan ceviz büyüklüğünde alıp yağılı kağıt serili tepside elimiz ile yuvarlak açalım Avuç içi büyüklüğünde yuvarlak elde edelim Hazırladığımız iç harçtan göz kararı, az veya çok olmadan, hamurumuzun üzerine yayalım En son isteğe başlı susam katalım Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim Pişme süresi fırından fırına değişir Afiyet olsun*?
*2 su bardağı ılık süt ( dileyen 1 su bardağı su kullananılır)
*1 paket instanst maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*200 gr margarin eritilmiş ( sıvı yağ da kullanabilirisiniz )
*Alabildiği kadar un
İçi için;
*3 tane soğan
*2 tane yeşil biber ( eğer evde yoksa soğanı artırın biber katmayın)
*1 çay bardağına yakın sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça ( salçanızın özü az ise siz salçanıza göre artırın miktarını)
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Susam
Biberli Poğaçalarım Tarifi Yapılışı Merhaba ?
O kadar güzel ve lezzetli bir tarif ki artık klasik çabuk poğaça tariflerinden sonra poğaçalarınız yerini alabilir
Ilık süt, maya, şekeri ve eritilmiş margarini 15 dakika bekletelim Sonra geriye kalan malzemeleri katıp ele yapışmayacak bir hamur elde edelim Mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar sıcak ortamda ağzı kapalı hamurumuzu bekletelim Hamur mayalanırken iç harcı yapalım Soğan ve biberleri olabildiğince küçük doğrayıp, yağ, salça ve baharatlar ile yarı pişmiş kavuralım Çünkü fırında da pişmeye devam edecek Mayalanan hamurlardan ceviz büyüklüğünde alıp yağılı kağıt serili tepside elimiz ile yuvarlak açalım Avuç içi büyüklüğünde yuvarlak elde edelim Hazırladığımız iç harçtan göz kararı, az veya çok olmadan, hamurumuzun üzerine yayalım En son isteğe başlı susam katalım Önceden ısıtılmış 180 derece de pişirelim Pişme süresi fırından fırına değişir Afiyet olsun*?