Kurban bayramı yaklaşmışken en çok kullanılacak olan bıçakların nasıl bilendiğini haberimizde paylaşıyoruz. Evet, bıçak en kolay nasıl bilenir? İşte, haberin ayrıntıları...
Bıçak mutfaklarımızın en değerli araçlarından biri olmakla birlikte kurban bayramıyla et kesitinde tasarrufu daha da artıyor. Daima kullanılan bıçaklar devranla körelir ve kesmez hale gelir. Bu türlü bir durumda bıçak bileme taşına gereksinim duyarız. Fakat her hengam konutlarımızda bileme taşı olamayabiliyor. Bunun mahalline alternatif olarak gazete ile bıçakları bilenebilir. Evet, bıçak bilemenin en kolay usulleri nelerdir? İşte,yanıtlar...
BIÇAK NASIL BİLENİR?
- Gazete kağıdı alınız ve bıçağın keskin tarafını eğik tutarak gazeteye gelecek biçimde sürtünüz. Bir dakika boyunca bu süreci uygularsanız bıçağınız eskisi üzere keskin hale gelecektir.
- Zımpara uygulayarak bıçağı bileme sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Bileme taşı da satın alabilir ve bıçağı kolay yoldan bileyebilirsiniz.
- Ağzı kalınlaşmış ve hayli körelmiş bıçakları bilemek için ise masat noktasına bıçak bileme makineleri kullanılması daha sahih olur.
- Bıçak bilenirken uygulanan kenar türü, bıçak ağzının sertliğini ve dayanıklılığını belirlemektedir. Uygulanan açı 30-40 ° arasında olmalıdır. Bileme işi büyük ihtimam ile yapılmalıdır.
- Porselen kupaların altında çoklukla cilasız bir kısım konum alır. Alçı taşına benzeri bu kısım bıçakları sertleştirmek için işinize yarayacaktır.
- Yemek tabağının alt kısmını, daha büyük bıçakları sertleştirmek için tercih edebilirsiniz. Yemek tabağının altını kullanarak bıçakları sertleştirmek isterseniz, tabağı bir bez üzerine aksi çevirin ve kaymasını önleyiniz.