iltasyazilim
FD Üye
Bicik Pilavı (Annemden Tarifler ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4 su bardağı kısırlık bulgur
*1, 5 su bardağı irmik
*Göz kararı ile karabiber
*Pul biber
*Kişniş
*Tuz
Dış harcı için:
*2 büyük boy soğan
*1 su bardağı kadar sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 tutam tuz
Bicik Pilavı (Annemden Tarifler ) Tarifi Yapılışı
Hamurun malzemelerini büyükçe bir kapta karıştırıp yeteri kadar suyu ekleyip yoğurup kapağını kapatıyoruz 1520 dakika dinlendiriyoruz Hamuru yoğuruyoruz Çok fazla yoğurursak ezdiğimizde dağılmama şansı var Yoğurduktan sonra tekerlek haline getiriyoruz, ortasını deliyoruz Sıcak suda 1520 dakika haşlıyoruz Süzgece alıyoruz, hafif soğuyunca kevgir yardımı ile eziyoruz Soğanları ince ince doğrayıp kızartıyoruz Kızaran soğanların üzerine iki adet yumurta kırıyoruz Varsa biraz kıyma da ekleyip iyice pişiriyoruz Pişen harcı hamurun üstüne ekleyip iyice yoğuruyoruz, yoğurduktan sonra servis edebiliriz Afiyet olsun
*4 su bardağı kısırlık bulgur
*1, 5 su bardağı irmik
*Göz kararı ile karabiber
*Pul biber
*Kişniş
*Tuz
Dış harcı için:
*2 büyük boy soğan
*1 su bardağı kadar sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 tutam tuz
Bicik Pilavı (Annemden Tarifler ) Tarifi Yapılışı
Hamurun malzemelerini büyükçe bir kapta karıştırıp yeteri kadar suyu ekleyip yoğurup kapağını kapatıyoruz 1520 dakika dinlendiriyoruz Hamuru yoğuruyoruz Çok fazla yoğurursak ezdiğimizde dağılmama şansı var Yoğurduktan sonra tekerlek haline getiriyoruz, ortasını deliyoruz Sıcak suda 1520 dakika haşlıyoruz Süzgece alıyoruz, hafif soğuyunca kevgir yardımı ile eziyoruz Soğanları ince ince doğrayıp kızartıyoruz Kızaran soğanların üzerine iki adet yumurta kırıyoruz Varsa biraz kıyma da ekleyip iyice pişiriyoruz Pişen harcı hamurun üstüne ekleyip iyice yoğuruyoruz, yoğurduktan sonra servis edebiliriz Afiyet olsun