Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilal Erdoğan: Hedefimiz o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak

Bilal Erdoğan: Hedefimiz o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak
0
69

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Bilal%2DErdogan%2DEgitimin%2Dticaretine%2Dsaygi%2Dduymuyorum%2D222439%2Ejpg

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan "Hedefimiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en onurlusu olan insanın, en kusursuz hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz üzere yaşamaya uğraş etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek onuruna nail olmak için yaşamak" dedi.

Erdoğan, lisenin Şehit Mustafa Yaman Konferans Salonu'nda düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına hoş bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, Kartal AİHL'nin öğrencilerinin katıldıkları yurt içi ve dışı programlar, projeler, seyahatler ve kamplar ile öğrenmenin dönemlik bir iş olmadığını yaşayarak gösterdiklerini belirtti. 

Öğretmenlere seslenen Erdoğan, öğrencileri bu şuurla ve sorumlulukla yetiştirmeleri gerektiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yüzde 1'den arkadaşlarımız geliyor. Çok başarılılar. Herkes onları takdir ediyor. Bir öz itimat patlaması değil mi? Öz itimat çok kıymetli bir şey lakin arkadaşlar ne vakit ki 'Ben oldum dersiniz.' o vakit aslında yanmışsınız demektir. Ne vakit ki, 'Ben Kartal AİHL mezunuyum.' diye böbürlenirsiniz o vakit maalesef o sizin bitişiniz manasına gelir. Onun için bedelli öğretmenlerim bu çocuklarımızı ne olursunuz bu şuurla yetiştirin. Öz itimat yüklemesi yapın. Onları övün lakin her şeyden evvel gayemiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en erdemlisi olan insanın, en kusursuz hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz üzere yaşamaya çaba etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek gururuna nail olmak için yaşamak. Bizim amacımız bu." 

'İNSANLARIN EN GÜZELİ İNSANLARA EN YARARLI OLANIDIR'

Öğrencilerden beklentilerine değinen Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hayatınızı yalnızca kendiniz için yaşamayacaksınız. Hangi eğitim, hangi meslek yolunu seçerseniz seçin kendinizden öteki beşerlerle ilgili derdiniz olacak. Zira insanların en güzeli insanlara en yararlı olanıdır. Peygamberimiz bize bu türlü söylemiş. O vakit bizler de insanlara yararlı olacağız. Niçin? Zira Rabbimiz bunu seviyor. Biz de Rabbimizin isteğini kazanmak istiyoruz. Hasebiyle, ne olursunuz bencil, kibirli olmayın. İnşallah mezun arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz bu türlü olabilmeniz için sizlere çok âlâ örnekler olurlar. Siz de hayatınızı hakkıyla yaşarsınız. Seçtiğiniz meslekleri yalnızca para kazanmak için değil, insanlığın meselelerine tahliller üretmek için kullanırsınız."

'KARTAL AİHL ÖĞRENCİSİ OLMAK BÜYÜK SORUMLULUK'  

Kartal AİHL Müdürü Mithat Tekçam da okulun Liselere Geçiş İmtihanı (LGS) şampiyonları tarafından tercih edildiği, mezun öğrencilerinin ise Yükseköğretim Kurumları İmtihanında (2019-YKS) hoş başarılara imza attığı bir devrin akabinde yeni öğretim yılına başladıklarını tabir etti.

Tekçam, Kartal AİHL öğrencisi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, "İnşallah buradan mezun olduğunuzda, bunun gereklerini ailenize, milletinize yerine getirmenizi temenni ediyoruz" dedi.

YKS İKİNCİSİ OTOMOBİLLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bilal Erdoğan, YKS'de birinci 100'e giren öğrencilere armağanlarını takdim ederken, "Neymiş efendim, İmam Hatipler ile ilgili bu kadar konuşuyorlar, kendi çocuklarını İmam Hatip'e veriyorlar mı sanki?' diyenler var. Bugün benim bir numarayla iki numara okula başladılar. Üç numara bebeğimiz fakat büyük oğlum orta okula İmam Hatip'e gidiyor. Bizler de 4 kardeş İmam Hatipli olmanın gururunu taşıdık. İnşallah sizler de çocuklarınızı İmam Hatip'e gönderirsiniz" formunda konuştu.

Merasimin akabinde, lisenin YKS 2019 ikincisi Ahmet Selim Gül'e Kartal Eğitim Vakfı tarafından bir yardımseverin de takviyesiyle otomobil armağan edildi. Gül'e otomobilin anahtarını Erdoğan takdim etti. 

858,506Konular
983,050Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt