Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bilardo seçmeli ders oluyor

bilardo seçmeli ders oluyor
0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
bilardo seçmeli ders oluyor Bilardo, lise ve dengi okullarda seçmeli ders oluyorKeşke bizim zamanımızda olsaydıbilardosecmelidersoluyor5c58a44c599eegifalt hahaha hahaha hahaha Bilardo Federasyonu, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile imzalayacağı protokolle bilardo sporunu okullara sokmayı hedefliyorFederasyonun MEB ile imzalayacağı bilardo sporunun yaygınlaşmasını sağlayacak protokolün süresinin 1 yıl olarak belirlendiği, bu bir yılın son bir ayında, taraflardan itiraz gelmemesi halinde sürecin devam etmesi öngörüldüğü kaydedildi Federasyon yetkilileri, bu sürenin 34 sene olması yönündeki taleplerini MEB'e illettiklerini ve görüşmelerin devam ettiğini belirttiler Bilardo sporunun okullarda oynanmasının önündeki en büyük engelin MEB Talim Nezaket Kurulu'nun ''Okullara bilardo masası konulmaz'' kararı olduğu, fakat bu kararın MEB ile imzalanacak protokolle ortadan kalkacağı belirtildi Yetkililer, federasyonun Talim Edep Kurulu'nun almış olduğu bu kararın bilardonun önündeki en büyük engel olarak nitelerken, okullar projesi yoluyla bu sporun daha geniş kesimlere yayılacağını açıklama etti Lise ve dengi okullarda ve üniversitelerde bilardonun, daha alçak spor dalı olmasının yanı sıra okullarda seçmeli ders olacağı, bu vesile ile federasyonun çalışma ortamının artacağı ve lisanslı sporcu sayısının yükseleceği kaydedildi BİR İMAJ SORUNU VAR Federasyon başkanı Uğur Kurugöllü, MEB ile yapılacak protokolle Bilardo Federasyonu'nun çok öbür görüleceğini bildirdi Kurugöllü, Türk halkının bilardoyu kahvehanelerle özdeşleştirdiğini belirterek, ''Açılan nezih salonlar görmezden geliniyor Bu konuda bir imaj sorunu var Okullar projesiyle bilardonun kahvehanelerle ilgisi olmadığını göstermeyi hedefliyoruz'' dedi Bilardonun okullara ulaşmasıyla bu sporun temel eğitimde yer alacağını, dolayısıyla sporun da gençleri kötülüklerden arındıracağını söyleyen Kurugöllü, ''Gençler, disiplin altına girmeyi öğrendiği zaman, her anlamda devletine yararlı bir kişi haline gelecektir Okullar projesiyle buna katkıda bulunmak istiyoruz'' diye konuştu Kurugöllü, okullar projesinin Avrupa Birliği'ne de sunulacağını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu projenin Avrupa Birliği'ne sunulmasıyla bilardonun önü çok açılacak Bu konuda iki arkadaşımızın üstünde çalıştığı, AB'den okullara hibe bilardo tesisi projesini gerçekleştirmeyi özlem ediyoruz''