iltasyazilim
FD Üye
Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha pozitif fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein taşıyan bıldırcın yumurtasının süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye çok iyi geldiği bildiriliyor
Sağlık Durumu Kulubü internet sitesinde bulunan makalede, öksürük rahatsızlığı yaşamış bir hekim başından geçen garip olayları anlattı Operatör Hekim Aytekin Ertuğrul, 6 ay boyunca yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, hap kullandığını ve iyileşemediğini anlattı Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun fazla faydasını gördüğünü söyledi
Hekim Aytekin Ertuğrul, Avrupa ’da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, “Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat pozitif B1, 15 kat artı B2 vitamini, 9 kat artı protein ihtiva ediyor Şiddet ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için natürel bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en tanıdık özellikleridir Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile tıpkı yapılabilir dedi
Aytekin Ertuğrul, bıldırcın yumurtasının nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı: “Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz Çalkalıyorsunuz Bir kadeh süte tamamlıyorsunuz Süt oda sıcaklığında ya da buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika daha sonra içilecek 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 510 adet yumurta içmeye devamEn eksik 3 ay
LİKOPENLİ BILDIRCIN YUMURTALARI GENÇLEŞTİRİYOR
Özel olarak hazırlanan yemle beslenen bıldırcınlardan, insanlarda doku yıkımlanmasını azaltan yumurta elde edildi
Araştırmaya Atatürk ve Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile ABD ’deki Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Minik imza attı
Bilim adamları insanlarda gerginlik, hava kirliliği, radyasyon, sigara ve sözde zararlıların meydana getirdiği, yaşlanma ile büyüyen doku yıkımlanmasını azaltacak bıldırcın yumurtası ürettiler
LİKOPENLİ YEM
Araştırma dahilinde Elazığ ’daki bir çiftlikte, antioksidan özelliğine sahip ve domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi karışımıyla özel bıldırcın yemi hazırlandı Bu yemlerle beslenen bıldırcınların yumurta sarısında 22,47 mikrogram likopen çıktı
HER GÜN 2 YUMURTA
Yumurtaların insanlarda yaşlanmayı yavaşlattığı deneylerle saptandı Bu yumurtaları 10 hafta süreyle günde 2 adet yiyen insanların kanındaki likopen oranı artarken, yaşlanma göstergesi olan MDA düzeyi azaldı
Araştırmada yer alan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Armağan Bahtı Açık, “likopen madde taşıyan bıldırcın yumurtasının insanlarda etkisini gösterdiğini gözlemledik dedi
CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR
Likopenli bıldırcın yumurtasını gençlik aşısı olarak tanımlayan Doç Dr Şanslı, “özelikle sigara tiryakileri, maden ve taş kırma işçileri, yol asfaltlamada çalışanlar gibi yoğun dumana ve radyasyona maruz kalan kişilerde doku hasarının azaltılması, bu bıldırcın yumurtası doğru muhtemel ışık halkası geldi dedi
Bu araştırma ile bundan böyle eczanelerde hap olarak satılan likopeni almaya lüzum kalmadı Onun yerine likopenli bıldırcın yumurtaları tüketilecek Doç Bahtı Açık, “Artık insanların deri sağlığı, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi, hastalıklara direncin ve yaşam kalitesinin ve süresinin artırılması; uygun yükselme ve gelişmenin devam ettirilmesi likopenli bıldırcın yumurtasıyla muhtemel olabilecek dedi
Türk bilim adamlarının imza attığı bu araştırma, ABD ’de yayınlanan milletlerarası indeksli A kategorisindeki dergi Food Resarch International ’ın şubat sayısında yayınlanacak
Hayırlı, “bu araştırma sonuçlarından tüm bıldırcın yetiştiricileri yararlanmalı Bundan daha sonra yapılması gereken, çiftliklerde bıldırcın yemlerine likopen katarak likopence varlıklı bıldırcın yumurtaları pazara arzetmek olacak dedi *
Sağlık Durumu Kulubü internet sitesinde bulunan makalede, öksürük rahatsızlığı yaşamış bir hekim başından geçen garip olayları anlattı Operatör Hekim Aytekin Ertuğrul, 6 ay boyunca yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, hap kullandığını ve iyileşemediğini anlattı Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun fazla faydasını gördüğünü söyledi
Hekim Aytekin Ertuğrul, Avrupa ’da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, “Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat pozitif B1, 15 kat artı B2 vitamini, 9 kat artı protein ihtiva ediyor Şiddet ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için natürel bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en tanıdık özellikleridir Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile tıpkı yapılabilir dedi
Aytekin Ertuğrul, bıldırcın yumurtasının nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı: “Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz Çalkalıyorsunuz Bir kadeh süte tamamlıyorsunuz Süt oda sıcaklığında ya da buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika daha sonra içilecek 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 510 adet yumurta içmeye devamEn eksik 3 ay
LİKOPENLİ BILDIRCIN YUMURTALARI GENÇLEŞTİRİYOR
Özel olarak hazırlanan yemle beslenen bıldırcınlardan, insanlarda doku yıkımlanmasını azaltan yumurta elde edildi
Araştırmaya Atatürk ve Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile ABD ’deki Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Minik imza attı
Bilim adamları insanlarda gerginlik, hava kirliliği, radyasyon, sigara ve sözde zararlıların meydana getirdiği, yaşlanma ile büyüyen doku yıkımlanmasını azaltacak bıldırcın yumurtası ürettiler
LİKOPENLİ YEM
Araştırma dahilinde Elazığ ’daki bir çiftlikte, antioksidan özelliğine sahip ve domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi karışımıyla özel bıldırcın yemi hazırlandı Bu yemlerle beslenen bıldırcınların yumurta sarısında 22,47 mikrogram likopen çıktı
HER GÜN 2 YUMURTA
Yumurtaların insanlarda yaşlanmayı yavaşlattığı deneylerle saptandı Bu yumurtaları 10 hafta süreyle günde 2 adet yiyen insanların kanındaki likopen oranı artarken, yaşlanma göstergesi olan MDA düzeyi azaldı
Araştırmada yer alan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Armağan Bahtı Açık, “likopen madde taşıyan bıldırcın yumurtasının insanlarda etkisini gösterdiğini gözlemledik dedi
CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR
Likopenli bıldırcın yumurtasını gençlik aşısı olarak tanımlayan Doç Dr Şanslı, “özelikle sigara tiryakileri, maden ve taş kırma işçileri, yol asfaltlamada çalışanlar gibi yoğun dumana ve radyasyona maruz kalan kişilerde doku hasarının azaltılması, bu bıldırcın yumurtası doğru muhtemel ışık halkası geldi dedi
Bu araştırma ile bundan böyle eczanelerde hap olarak satılan likopeni almaya lüzum kalmadı Onun yerine likopenli bıldırcın yumurtaları tüketilecek Doç Bahtı Açık, “Artık insanların deri sağlığı, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi, hastalıklara direncin ve yaşam kalitesinin ve süresinin artırılması; uygun yükselme ve gelişmenin devam ettirilmesi likopenli bıldırcın yumurtasıyla muhtemel olabilecek dedi
Türk bilim adamlarının imza attığı bu araştırma, ABD ’de yayınlanan milletlerarası indeksli A kategorisindeki dergi Food Resarch International ’ın şubat sayısında yayınlanacak
Hayırlı, “bu araştırma sonuçlarından tüm bıldırcın yetiştiricileri yararlanmalı Bundan daha sonra yapılması gereken, çiftliklerde bıldırcın yemlerine likopen katarak likopence varlıklı bıldırcın yumurtaları pazara arzetmek olacak dedi *