Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bıldırcın yumurtası

Bıldırcın yumurtası
0
116

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
BILDIRCIN YUMURTASI HAP GİBİ

Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtasının süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye mükemmel geldiği bildirildi

Anadolu Üniversitesi Sıhhat Kulubü'nün internet sitesinde yer alan makalade, öksürük rahatsızlığı yaşamış bir hekim başından geçen ilginç olayları anlattı Operatör Doktor Aytekin Ertuğrul, 6 ay her tarafında yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, ilaç kullandığını ve iyileşemediğini anlattı Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun çok faydasını gördüğünü söyledi Doktor Aytekin Ertuğrul, Avrupa'da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile çare edildiğini öne sürerek, Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir Bıldırcın yumurtası 5 kat pozitif fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat artı B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için natürel bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en tanıdık özellikleridir Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile tıpkı yapılabilirdedi Aytekin Ertuğrul, bıldırcın yumurtasının nasıl kullanılacağını da şöyle anlattı: Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz Çalkalıyorsunuz Bir bardak süte tamamlıyorsunuz Süt oda sıcaklığında ya da buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonradan içilecek 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 510 adet yumurta içmeye devam asgari 3 ayLİKOPENLİ BILDIRCIN YUMURTALARI GENÇLEŞTİRİYOR Özel olarak hazırlanan yemle beslenen bıldırcınlardan, insanlarda doku yıkımlanmasını azaltan yumurta elde edildi
Araştırmaya Atatürk ve Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile ABD ’deki Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Küçük imza attı
Bilim adamları insanlarda gerginlik, hava kirliliği, radyasyon, sigara ve sanki zararlıların meydana getirdiği, yaşlanma ile artan doku yıkımlanmasını azaltacak bıldırcın yumurtası ürettiler

LİKOPENLİ YEM
Araştırma kapsamında Elazığ ’daki bir çiftlikte, antioksidan özelliğine sahip ve domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi karışımıyla özel bıldırcın yemi hazırlandı Bu yemlerle beslenen bıldırcınların yumurta sarısında 22,47 mikrogram likopen çıktı

HER GÜN 2 YUMURTA
Yumurtaların insanlarda yaşlanmayı yavaşlattığı deneylerle tespit edildi Bu yumurtaları 10 hafta süreyle günde 2 adet yiyen insanların kanındaki likopen oranı artarken, yaşlanma göstergesi olan MDA düzeyi azaldı
Araştırmada yer alan Atatürk Üniversitesi Baytar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Hediye Bahtı Açık, likopen madde taşıyan bıldırcın yumurtasının insanlarda etkisini gösterdiğini gözlemledikdedi

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR
Likopenli bıldırcın yumurtasını gençlik aşısı olarak tanımlayan Doç Dr Hayırlı, özelikle sigara tiryakileri, maden ve taş kırma işçileri, yol asfaltlamada çalışanlar gibi yoğun dumana ve radyasyona maruz kalan kişilerde doku hasarının azaltılması, bu bıldırcın yumurtası doğruca muhtemel ayla geldidedi
Bu araştırma ile bundan böyle eczanelerde hap olarak satılan likopeni almaya lüzum kalmadı Onun yerine likopenli bıldırcın yumurtaları tüketilecek Doç Bahtı Açık, Bundan Böyle insanların deri sağlığı, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi, hastalıklara direncin ve yaşam kalitesinin ve süresinin artırılması; uygun artış ve gelişmenin devam ettirilmesi likopenli bıldırcın yumurtasıyla muhtemel olabilecekdedi
Türk bilim adamlarının imza attığı bu araştırma, ABD ’de yayınlanan milletlerarası indeksli A kategorisindeki dergi Food Resarch International ’ın şubat sayısında yayınlanacak
Uğurlu, bu araştırma sonuçlarından tüm bıldırcın yetiştiricileri yararlanmalı Bundan sonradan yapılması gereken, çiftliklerde bıldırcın yemlerine likopen katarak likopence zengin bıldırcın yumurtaları pazara arzetmek olacakdedi *

858,466Konular
981,158Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt