Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bıldırcınlı krep-akıtma

Bıldırcınlı krep-akıtma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
6 adet bıldırcın
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
½ kg un
20 gr yaş veya kuru maya
tuz1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanması:

temizlenmiş bıldırcınlar derince tencere içinde 1 çay bardağı yağ ile iyice kızartılır ve rendelenmiş veya çok ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulması sağlanır
Yeterince tuz eklenir ve etler yüzecek miktarda su ile etler pişenesoğanlar eriyene kadar orta ateşte pişirilir

Ateşten alınan malzeme delikli kepçe ile kenara alınır (etler sadece)
ayrı olarak bir kapta süt,yumurta sarısı ,maya ve şeker çırpılarak et suyundan katılıp maya kabartılarak unun tamamı katılır ve topak olmayacak şekilde boza kıvamı tutturulana kadar karıştırılır az gelirse un ve su kontrolü yapılır(öncelikle kullanılacak su pişen etlerin soğanları erimiş suyu olacak)kenara sarılarak mayalanması(göz göz kabarana dek)beklenir
Krep(akıtma)sade yenecekse etler başka yemekte değerlendirme için kaldırılır
Sade tüketim için parmak dilimli kaşar veya dil peyniri tavsiye edilir
dolama içli için:
pişen etlerin sadece göğüs etleri ince ince didiklenerek tel tel edilirdiğer tarafları ile unlu çorba yapılırsa ziyan olmaz ve yemekte hazır sayılır

Arzuya göre ince kıyılmış çiğ soğan ve cevizle harmanlanıp krepler(akıtma)rulo edilirken içi malzemeyle doldurularak servis edilir
not: aynı hazır edilen içi dolu krepleri(akıtma) fırın tepsisine dizerek üzerlerine yaprak şeklinde kesilmiş kaşar ile örterek kaşarlar eriyene kadar fırınlanırsa güzel sıcak veya soğuk kanepe elde edilir
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt