Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bilge Umar, Bilge Umar kimdir, hayatı

Bilge Umar, Bilge Umar kimdir, hayatı
0
148

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bilge Umar hakkında data
Bilge Umar yaşam öyküsü

Bilge Umar, 1936 yılında İzmir Karşıyaka'da doğdu, Türk hukukçu, profesör, tarihçi, yazar ve araştırmacıdır
Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı Aynı fakültede muavin olarak çalıştı ve doktorasını yaptı Doçentlik sınavını vererek öğretim üyeliğine atandı Uzun yıllar Ege Üniversitesi'nin dağıtılmış yüksek okullarında ek görevle öğretim üyeliğinin yanı sıra müdürlük, kendi fakültesinde dekan yardımcılığı gibi görevler yaptı Kurucu Öğretim Üyeleri arasında bulunduğu İzmir Hukuk Fakültesi'nde Medenî Suçlama ve İcraİflas Hukuku Kürsüsübaşkanı oldu Üniversiteden ayrılarak hukuk danışmanlığı ve avukatlık yaptı Hukuk mesleği ile ilgili tahlil yazıları ile yapıtlarının yanı sıra çevirileri, özellikle Türkiye'nin ilkçağ kentleri üzerindeki araştırmaları ile tanındı
Halen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ulus Hukuku bölüm başkanı olup, Uygar Yarglama (Usul) Hukuku ve İcra ve İflas Hukuku derslerini vermektedir *

Similar threads

Burhan Kuzu kim, Burhan Kuzu, Burhan Kuzu hakkında data, Burhan Kuzu yaşam öyküsü Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955'te Kayseri Develi'de doğdu Babasının adı Ali Rıza, annesinin adı Zahide'dir Tüzük Hukukçusu ve Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi Yüksek lisans ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Osman Patent Gürzumar Kimdir Osman Patent Gürzumar hayatı Osman Patent Gürzumar Hakkında Osman Patent Gürzumar yaşamı Osman Berat Gürzumar (d 1960 Ankara ) , Türk hukuk profesörü Osman Patent Gürzumar 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra hukuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
ALİ FUAT BAŞGİL Hukukçu, akademisyen 1893 yılında doğdu İlkokulu Çarşamba'da, ortaokulu İstanbul'da bitirdi Birinci Dünya Savaşı'nın başlaması sebebiyle lise tahsilini yarıda bırakarak, yerine geçen kimse subay teğmen rütbesiyle askerlik görevine başladı 4 sene Kafkas Cephesi'nde savaştı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
ÖZGEÇMİŞ Doğum Yeri ve Tarihi Ayaş – Ankara, 05121943 Öğrenim Lise Ankara Kız Lisesi: 19581961 Lisans Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 19611965 Doktora Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1974 Doçentlik Ankara Üniversitesi Eğitim (Bilimleri) Fakültesi 1980 Profesörlük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Oktay Vural Kimdir, Oktay Vural Yaşam Öyküsü, Oktay Vural Nereli, Oktay Vural MHP Oktay Vural Hakkında Veri Oktay Vural 9 Şubat 1956 yılında Diyarbakır'da doğdu Baba adı Hasan anne adı Harbiye'dir Hukukçu ve İktisatçı; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi Yüksek lisansını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,475Konular
981,243Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt