Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak

Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak
0
51

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Bilgisayar bilmeyen kalmayacak'' sloganıyla başlatılan sosyal mesuliyet projesine takviye sürüyor!

Türkiye'nin veri ve irtibat teknolojilerinden tam anlamıyla yararlanması ve veri toplumuna dönüşmesi yolundaki en büyük engel sayısal uçurum olarak görülüyor Sayısal uçurumun kapatılmasındaki ilk aşama; dezavantajlı grupların bilgiye erişiminin temin etmek olsa da, bilgisayar okuryazar sayısının arttırılmasının bu sürecin tamamlayıcısı olacağı düşünülüyor

Bu hedefle harekete geçen Habitat için Gençlik Derneği, Birleşik Milletler Yeniden Yapılanma Programı ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında Microsoft Türkiye'nin Türkiye Bilişimle Kalkınıyorvizyonunu desteklemiş ve Dijital Uçurumun Kapatılması: Türkiye'nin EDönüşümü için Gençliğin Etkili Kılınması Projesi'ni geliştirdi Bilişimde Kasıt 1000000 sloganı ile yola meydana çıkan proje, BİLGİSAYAR BİLMEYEN KALMAYACAK adı ile de biliniyor

Proje yalnızca sayısal uçurumun kapatılmasına destek vermekle kalmayıp bununla birlikte veri irtibat teknolojileri alanında istihdam eksikliğini de dolduracak Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası (ECDL) eeğitim modülleri bilgisayar teorisi ve pratiğini içeren 7 bölümden oluşuyor

Modül 1 Data Teknolojileri Kavramı
Modül 2 Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi
Modül 3 Sözcük Operasyon Modül
Modül 4 Hesap Tablosu Modül
Modül 5 Veritabanı Modül
Modül 6 – Sunum Modül
Modül 7 Data ve İletişim
Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak! web adresi üzerinden verilen eğitimlerin daha pozitif kişiye ulaşması için 61 ilde 73 gönüllü bilişim elçisi projeyi yaygınlaştırıyor 443107 kişini sistemden eğitim aldığı ve 24 bin katılım belgesini verildiği eğitim platformu baştan sona Türkiye'de Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak

kaynak *

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,910Kullanıcılar
tonymSon üye
Üst Alt