Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayar DNS önbelleği temizleme işlemi

Bilgisayar DNS önbelleği temizleme işlemi
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bilgisayar DNS önbelleği arıtma işlemi ön hafıza nasıl temizlenir dns önbelleği arıtma önbellek temizleme dns önbellek Eğer sitelere giremiyorsanız, site ns değiştirmiş demektir, başka arkadaşlarınız siteye giriyor yada siz giremiyorsanız, öyle sıkıntı edipte ADSL nizi resetlemeyin arkadaşlarım Yapacağınız işlemler Başlat Çalıştır Sekmesine Geliniz Açılan Pencereye Kod: dir ltr ipconfig flushdns 1549345125 1549345125 bilgisayardnsonbellegitemizlemeislemi5c59216ab81d9bilgisayardnsonbellegitemizlemeislemi5c59216ab81d9 http:img26imageshackusimg268895dnsq Bu operasyon bittikten hemen sonradan yeniden başlat çalıştır sekmesine geliniz Açılan pencereye aşağıdaki komutu yazıp tamam deyiniz Kod: dir ltr netsh winsock reset xfUid21549345125 1549345125 bilgisayardnsonbellegitemizlemeislemi5c59216b44a2dbilgisayardnsonbellegitemizlemeislemi5c59216b44a2d http:img156imageshackusimg1565110dns1 Tamamdır şu anda sorunsuz şekilde DNS önbelleğiniz temizlendi rahatça sörf yapabilirsiniz  

Similar threads

DNS önbelleği, bu anlamda internet üzerinde daha kolay gezinmenizi sağlayan çeşitli işlevlere sahiptir. Fakat bu işlemlerin sonucunda bilgisayarınıza kaydedilen çeşitli veriler, zamanla bilgisayarınız için gereksiz hale gelebilir. Bilgisayarınız ve internet tarayıcınız, internet üzerindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
DNS önbelleği kavramını tanımlamadan önce kısaca DNS nedir sorusuna yanıt vermek gerekiyor. DNS (Domain Name System), domain olarak adlandırılan alan adı isimlerini bağlı oldukları IP adreslerine çeviren sistemdir. Bilgisayarlar ve internet dünyasının dili sayılardan oluşur. Dolayısıyla bir web...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
  • Sabit
Çoğu bilgisayar işletim sistemi, bir web sitesine bağlanırken her seferinde DNS adreslerini sorgulayıp bulmak yerine, ilk ziyaretten sonra önbelleğe alır ve sonraki ziyaretlerde DNS çözümleme işlemi için vakit kaybını önleyerek ağ performansını hızlandırır. Ancak, bir web sitesi geliştirirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
556
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Windows bilgisayarımızdaki (DNS CACHE) nasıl temizlenir? onu ögrenicez. Biliyorum ki günlük yaşantımızda bir çoğumuz zamanının bir kısmını bilgisayar başında geçiriyor. Bana soracak olursanız (Ben zamanımın bir çoğunu pc başında geçiyorum çünkü bu benim işim :)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Bilgisayar kullanırken karşılaşabileceğiniz en hudut bozucu meselelerden biri de Wi-Fi sorunlarıdır. Günümüzde internet tasarrufu o denli arttı ki bir anda bu hizmetten mahrum kalmak hepimizin için beğenilmeyen sonuçlar doğurabilir.  Bu metnimizde size Windows 10’da en çok yaşanan Wi-Fi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,498Konular
982,056Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt