Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bilgisayar işletim sistemleri hakkında bilgi

bilgisayar işletim sistemleri hakkında bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
işletim sistemi çeşitleri nelerdir, kaç çeşit işletim sistemi var, işletim sistemlerinin isimleri

İşletim sistemi, bilgisayar donanımı ile kullanıcı ve programlar arasında etkileşimi sağlayan, kullanıcıya ve daha sonra yazılacak programlara birtakım hazır imkanlar sunan, teçhizat olsun yazılım olsun sistem kaynaklarını paylaştıran ve yöneten yazılım ağırlıklı bir sistemdir Bir bilgisayar donanımı, üzerinde koşan işletim sistemiyle anlamlıdır ve genel davranışını işletim sistemi özellikleri belirler DOS , Windows , UNIX , LINUX tanıdık genel amaçlı işletim sistemleri olup Netware(5) gibi sadece ağ üzerine odaklanmış işletim sistemleri de vardır Aynı bilgisayar donanımına bambaşka bir işletim sistemi yüklendiğinde bilgisayarın tatbik amacı, özellikleri ve başvuru formu şekli değişir *

Similar threads

işletim sistemi ceşitleri nelerdir, kac ceşit işletim sistemi var, işletim sistemlerinin isimleri İşletim sistemi, bilgisayar donanımı ile kullanıcı ve programlar arasında etkileşimi sağlayan, kullanıcıya ve sonradan yazılacak programlara birtakım hazır imkanlar sunan, donanım olsun yazılım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Bilgisayar Bölümleri Bilgisayarın Bölümleri Nelerdir Bilgisayar doğrusu birçok parçanın birlikte çalıştığı bir sistemdir Görüp dokunabildiğiniz maddesel parçalar topluca teçhizat olarak adlandırılır bir de, Yazılım, donanıma ne yapacağını söyleyen komutları veya programları belirtir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
İşletim sistemleri hakkında bilgi, işletim sistemi nedir, başlıca işletim sistemleri İşletim sistemi, bilgisayar donanımının aracısız olarak denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve başvuru formu programlarını çalıştırmaktan sorumluluk sahibi olan sistem yazılımıdır İşletim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
bilgisayar işletim sistemi çeşitleri nelerdir DOS Dos Tabanlı Windows İşletim Sistemleri Novell Linux Unix Windows NT Windows 2000 Windows XP Windows Vista a) Birinci Nesil İşletim Sistemleri (19451955) b) İkinci Nesil İşletim Sistemleri (19551965) c) Üçüncü Cins İşletim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Günümüzde işletim sistemleri artık yalnızca bilgisayar, cep telefonları, oyun konsolları ve web sunucularında değil; beyaz eşyalarda, arabalarda ve son dönemlerde kol saatlerinin bile içinde yüklü olabilmektedir İşletim istemleri değerlendirilirken geniş işlevsel özellikleri yok, kullanılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt