Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayar oyunu ile idrar kontrolü

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Ürodinami Araştırma Laboratuvarı'nda işeme bozukluğu olan çocuklara bilgisayar oyunu ile çiş eğitimi veriliyor

Bilgisayar oyunu ile idrar kontrolüİşeme bozukluğu olan çocuklarda çişinin tamamını yapamama, idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu, kesik kesik yapma gibi şikayetler görüldüğünü belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof Dr İbrahim Ulman, ?Bu tür rahatsızlığı olan çocukların idrar keseleri hep doludur Laboratuvarımızda bilgisayar oyunu vasıtasıyla işeme eğitimi veriyoruz

Çiş yapmaya ve tutmaya yarayan kaslarını çalıştırmayı öğretiyoruz? dedi
Bu bilgisayar oyununun sıkma ve gevşeme egzersizleri temeline dayandığını açıklayan Prof Dr Ulman, ?Oyunda yer alan balık, çocuğun işemeye yarayan kaslarını gösteriyor Çocuk kendisini kastığı zaman balık yukarı çıkıyor, gevşediği zaman denizin dibine iniyor Bu sayede eğlenceli bir şekilde hastalarımıza çiş eğitimi vermiş oluyoruz? diye konuştu

EĞİTİM 5 GÜN SÜRÜYOR

Eğitim esnasında biri çocuğun bacağına, diğeri de çişlerini yapmaya yarayan kaslarının yanına olmak üzere iki elektrot yapıştırıldığını kaydeden Prof Dr İbrahim Ulman, ?Ölçüm ortalama 2 saat sürüyor Eğitim esnasında çocuk çişini yapıyor ve bu sırada kaslarını nasıl çalıştırdığını bilgisayar ekranından kendisine uygulamalı olarak gösteriyoruz? dedi
Eğitimin 5 gün sürdüğünü vurgulayan Prof Dr Ulman, ?İşeme bozukluğu olan çocuklara kliniğimizde verilen eğitimin yanında evde kendi başlarına yapmaları için de birtakım egzersizler veriyoruz? diye konuştu

kaynak:bilimorg

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt