Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayarın Hızını Arttırma Yolları

Bilgisayarın Hızını Arttırma Yolları
0
133

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Bilgisayarın Hızını Arttırma Yolu

Bilgisayarın Hızını Arttırmanın Yolları Neler

Bilgisayarın hızını arttırma yolları nelerdir aşağıda bu konuda gerekli bilgileri bulabilirsiniz

Oncelikle kararlılığı ve başarımı arttırmak icin klasik gorunum modunu tercih etmelisiniz

Bunun icin sırasıyla:
Başlat Ayarlar Denetim Masası Goruntu Temalar Tabı Windows Klasik
Başlat Ayarlar Denetim Masası Klasik Gorunum'e Geciş Yap
Başlat Ayarlar Gorev Cubuğu Ve Başlat Menusu Başlat Menusu Tabı Klasik Başlat menusu

İşlemci zamanlaması programlar icin değilde arkaplan hizmetleri icin ayarlanmış olmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Gelişmiş Performans Ayarları Gelişmiş Tabı Arkaplan Hizmetleri

Gorsel efektler minimum duzeyde olmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Gelişmiş Performans Ayarları Gorsel Efektler Tabı En iyi performans icin ayarla

Masaustu arkaplan resmi kapatılmalı
Masaustune sağ tıklayıp Ozellikler Masaustu Tabı Arkaplan yok

Ekran koruyucu kapatılmalı
Masaustune sağ tıklayıp Ozellikler Ekran koruyucu Tabı Ekran Koruyucu yok

Hızlı kullanıcı değiştirme kullan ozelliği kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Kullanıcı hesapları Kullanıcıların oturum acma ve kapatma şeklini değiştir Hızlı kullanıcı değiştirme kullankutusunu kaldır

Guc Duzeni kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Guc Secenekleri Monitoru kapat ve Sabit diskleri kapat seceneği Hicbir Zaman

Hazırda Bekletme kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Guc Secenekleri Hazırda Beklet Hazırda bekletmeyi etkinleştirkutusunu kaldır

Hard Disk(ler) ve CD ROM(lar) da DMA etkinleştirilmeli
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Donanım Aygıt Yonetisici IDE ATAATAPI Denetleyiciler Birincil ve İkincil IDE Kanalı ustune sağ tıklayıp Properties Gelişmiş Ayarlar Tabı Aktarım Modunu tum kanallar icin DMA kullanılabiliyorsaolarak ayarlayın

Sistem Sesleri kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Ses Efekti ve Ses Aygıtları Ses Efekti Tabı Ses Duzeni Sessiz

Ses Kartında Aygıttan Eşleştirme kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Ses Efekti ve Ses Aygıtları Donanım Tabı (listede ses kartınızı kontrol edin) Ozellikler Ses Aygıtları (listede ses kartınızı kontrol edin) Ozellikler Bu aygıttan eşleştirme kutusunu secin

Sistem Geri Yukleme kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Sistem Geri Yukleme Tabı Butun Suruculerdeki Sistem Geri Yuklemeyi kapatkutusunu secin

Otomatik Guncelleştirme kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Otomatik Guncelleştirmeler Otomatik Guncelleştirmeleri Kapat

Başlangıc ve Kurtarma Secenekleri
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Gelişmiş Başlangıc ve Kurtarma Secenekleri Ayarlar Otomatik Olarak Yeniden Başlatkutusunu kaldır

Hata Bildirimi kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Gelişmiş Hata Bildirimi Hata Bildirimini Devre Dışı Bırak

Uzaktan Yardım kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Uzak Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gonderilmesine izin verkutusunu kaldır

Takas dosyasını onarmak (Sanal Bellek)
Başlat Ayarlar Denetim Masası Sistem Gelişmiş Performans Ayarları Gelişmiş Sanal Bellek Değiştir Ozel Boyut Başlangıc ve en yuksek değerleri aynı orana sabitleyin

Menuleri Hızlandırmak
Başlat Calıştır Regedit HKEYCURRENTUSER Control Panel Desktop MenuShowDelaydeğerini 1 yapın

İnternet Saati Senkronizasyonu kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Tarih ve Saat Internet Saati Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitlekutusunu kaldır

Cevrimdışı Dosyalar kapatılmalı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Klasor Secenekleri Cevrimdışı Dosyalar Cevrimdışı Dosyaları etkinleştirkutusunu kaldır

Etkin olmayan simgeleri gizle kapatılmalı
Başlat Ayarlar Gorev Cubuğu ve Başlat Menusu Gorev Cubuğu Tabı Etkin olmayan simgeleri gizlekutusunu kaldır

Masaustu Temizlik Sihirbazı
Başlat Ayarlar Denetim Masası Goruntu Masaustu Masaustunu Ozelleştir Masaustu Temizlik Sihirbazını 60 gunde bir calıştırkutusunu kaldır

NTFS Son erişim ve guncelleme bilgisi kayıtları (Sadece NTFS dosya sisteminde)
Başlat Calıştır Regedit HKEYLOCALMACHINE System CurrentControlSet Control Filesystem NtfsDisableLastAccessUpdateadında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 1 yapın

Bildirim Alanı Balon Acıklamaları
Başlat Calıştır Regedit HKEYCURRENTUSER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced EnableBalloonTipsadında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 0 yapın

CDRom Otomatik başlatma kapatılmalı
Başlat Calıştır Regedit HKEYLOCALMACHINE System CurrentControlSet Services Cdrom Değerini 0 yapın

Dizin Oluşturma Hizmeti kapatılmalı
Başlat menusune Sağ Tıklayıp Araştır Tum Disklere sıra ile Sağ Tıklayıp

Alıntıdır