Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bilgisayarın şifresini unuttum nasıl acarım windows 8

0
114

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

imagesbilgisayarinsifresiniunuttumnasilacarimwindows85af7233a6511c

Bilgisayarınızdaki kişisel bilgilerinizi guvence altında tutmak icin koyduğunuz windows şifresi ile başınız derde mi girdi? Bilgisayarınızı her actığınızda karşınıza cıkan bu guvenlik şifresini unuttuğunuz zaman tatsız bir seruven sizi bekliyor demektir

Bilgisayarın şifresini unuttuğunuz zaman ilk akla gelen temiz bir format atmak ve kurtulmaktır Ancak kaybetmekten korktuğunuz veriler varsa o zaman format atmak yerine alternatif yontemleri denemeniz gerekir Bu yontemlerden bir tanesi Offline NT Password&Registry Editor yardımıyla şifreyi kaldırmak Kullanımının profesyonellik gerektirdiği bu program doğru kullanılmaz ise o zaman başka sorunlarla karşı karşıya kalınabilir

Biz daha kolay olan ikinci yontemi anlatalım Direk USB bellekten başlatılabilen ve başlar başlamaz doğrudan unuttuğunuz windows şifresini bulmak icin calışan Linux tabanlı bir yazılım olan Ophcrack ’ı calıştırabilmek icin hicbirşeye ihtiyacınız yok Yazılımı doğrudan USB bellekten boot edip calıştırabilirsiniz Diyeceksiniz ki bilgisayar acılmıyor nereden bulacağım bu bahsettiğiniz yazılımı Cevabı kolay yapmanız gereken farklı bir bilgisayardan (mesela komşunuzun bilgisayarından) programı indirmek ve flash belleğinize atmak

Bilgisayarınızın Boot menusunden ya da BIOS ’taki boot kısmından USB belleği sececeksiniz ve bilgisayarınızı USB bellek ile calıştıracaksınız Bundan sonrası tamamen Ophcrack ’ın kontrolunde Size dakikalar icinde unuttuğunuz şifreyi bulup cıkartacak

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt