Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayarınızdaki Casus Windows!

Bilgisayarınızdaki Casus Windows!
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bilgisayarınızdaki Casus Windows! bilgisayarımda casus program olduğunu nasıl anlarım Son bir yılda dünyanın muhtelif yerlerinde gen bilimiyle ilgilenen 100'ü aşkın bilim adamının bir çoğu sıradan gibi gelen ölümlerle hayata veda ettiğini biliyor muydunuz? İsviçre'de eğitimcilik yapan akademik kariyer sahibi bir dostumdan aldığım son mesaj, bana tekrar Neler oluyor?sorusunu sordurdu Durum şöyle gelişiyor: Bir amatör, internette bitki genetiği ile ilgili 10 gün süren yoğun bir arama tarama faaliyeti gerçekleştiriyor Bir vakit sonra işyerine bir telefon geliyor Telefondaki ses randevu talebinde bulunuyor Tahmin edin bakalım, gelen kim? Evet, bir İsrail Yahudisi İsrail'deki bir firmanın temsilcisi olduğunu söyleyen şahıs bitki genetiği alanında ortak projeler üretme teklifiyle geldiğini söylüyor Görünüşe Göre o fakat, muhataplarının bu alanda ne değin uzaklık kat ettiğini, neler bildiğini öğrenmek istiyor Muhatap, kendisinin mesleğinin ve uzmanlık alanının bu olmadığını, zaten meslek yerindeki faaliyetlerinden de bunun anlaşılabileceğini dile getiriyor Aldığı yanıt, dostumun arkadaşının ağzını hayretten bir karış açık bırakıyor: O halde niye bitki genetiği konusunda araştırma yapıyorsunuz?Sentim Bilgisayar'ın Network Grup Sorumlusu, mesajın devamında şahsen yaşadığı bir olayı aktarıyor Yaklaşık üç sene önce Filipinler'de bir ISP'nin data alışverişini izlerken birdenbire bir şey ayrım ediyor: Kendi bilgisayarından aralıksız veri çekiliyor Fakat bu onun bilgisi ve ricası haricen yapılıyor Olayın kahramanı diyor fakat: Kendi kendime güldüm, biz hackerlik yaparken el alem bizi hackliyordu Anında işi gücü bıraktım olayın peşine düştüm Kendi yazdığım firewall programının raporlarında hiçbir problem gözükmüyordu Bilgisayarımda port taraması yaptım ilginçtir fakat tehlikesiz iki port dışında başka hiçbir portum açık değildi Sonunda detaylara inince öğrendiklerim sahiden kanımı dondurdu Çünkü 128 bitlik SSH lar halinde (yani şifrelenmiş şekilde) bilgisayarımın maddesel özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda harddiskimdeki bütün verilerin dosya isimleri biryerlere gönderiliyordu ki tahmin edersiniz bu yer Amerika'daki bir yerdi Nasıl oluyordu da bilgisayarımdaki veriler birleri tarafından çaktırmadan çekiliyordu Bunun önüne geçmeye çalıştım nafile Çünkü bilgisayarımdan ya internete girmeyecektim veya duruma katlanacaktım Derhal pak bir HDD takıp bilgisayarın fiziksel adresini değiştirdim Benim için problem sona ermişti ya başkaları için?Evet, anladığınız gibi Windows casuslukyapıyordu Hem de parasını bizden alarak… İlginçtir, şimdiye değin bilim ve sanat CD'lerinin kopyalanması konusunda bir fazla özel ve tüzel karakter bendenizden bu işin fıkhi hükmünü sordu Bu sorular içerisinde Windows ürünlerinin kopyalanması sorusu hayli yekun tutuyordu Bu yoksul her seferinde Windows dışı ürünlerin kopyalanmasıyla Windows ürünlerini iki ayrı kategori olarak değerlendirdim Gerekçelerimi de açıkladım O gerekçelerim aralarında Windows'un casusluğubulunmuyordu Şu Anda artık o da var Ve böyle yapmakla nasıl isabetli bir değerlendirme yaptığımı hemen bir kez daha anlıyorum Netice nefret edilen şey: Windows, her kullanıcısının muhbiri olan bir program Ona para vererek alanları safalakkonumuna düşürerek casusluk ettiği yetmiyormuş gibi dahası zımnen hakaret ediyor Orwel'in 1984'ünde bizi gözetlediğini söylediği büyük biraderin gözlerinin Windows olduğu anlaşıldı Peki, ne yapmalı? Gerçekte bu soruya cevap bulmak benim işim değil Alanım da değil İşi bilenler şu soruyu hep soruyorlar: Windows kaynak kodlarını niçin açıklamıyor? Bu sene itibarıyla Windows 98'den kaynak desteğini çekeceğini ifade eden Microsoft, meslek kaynak kodlarını açıklamaya gelince ast çiziyor Türkiye Microsoft ürünlerini en çok kullanan ülkelerin başında geliyormuş halbu ki ilk kez Çin ve Rusya olmak üzere bir fazla devlet devlete ait birimlerde bu firmanın ürünlerini yasaklamış bulunuyor Bu olaylar Microsoft'un Büyük kulak ECHELON & ENFELOPprojesinin bir parçası olduğu kanaatini pekiştiriyor Bu proje uydu üzerinden telefon, faks, eposta da dahil her türlü haberleşmeyi anahtar kelimeler vererek tarama projesi Bu kelimelerden birinin geçtiği bir mesaj dünyanın neresinde olursa olsun gönderen ve gönderilen kişi, saat ve dakikası hemencecik tesbit ediliyor özel baskı