Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilim iman etmeyi gerektirir...

Bilim iman etmeyi gerektirir...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
FRANSIZ L’Expres dergisinin sorularını cevaplandıran çağımızın en güçlü uzay bilim adamı Hubert Reeves, kâinattaki nesnelerin ve olayların mutlaka bir mânâsı olması gerektiğini savundu
“Bilim, değerler ortaya koymaz Bu konu dinin sahasına girer diyen Reeves şöyle konuştu:

“İnsanlar, nasıl yaşamak gerektiğini, hangi kararları almak gerektiğini, kendi kendilerine soruyorlar Merak ediyorlar Bir an bilminin ne yapıp, ne yapmamak gerektiğini söyleyebileceğine inanıldı Fakat görülmüştür ki bilim, insanların ne yapmaları ve ne yapmamaları konusunda bir değer ortaya koymak ve bir prensip getirmekten âcizdir Bilim sadece kâinatta olup bitenleri anlatabilir Fakat bilime şu soruları sorduğunuz zaman hiçbir cevap alamazsınız:

Bu kâinatın bir mânâsı var mı? Hayatın bir mânâsı var mı? Ölümden sonra ne var? Evet bu sorular, bilimin cevaplandırabileceği veya onun sahasına giren sorular değildir Gerçi bu soruların aydınlatılmasında bilimin yardımı olur; fakat daha ötesini cevaplandıramaz

Günümüzde Allah anlayışının, kesin inançlar veya kesin kanaatlerle değil, sorulan sorularla geliştiğini söyleyen bilim adamı, “Gerçeğin mânâsı sorgulanınca akla Allah geliyor! dedi

Hubert Reeves, dinin, “Bu dünyada ne yapıyorum? Kâinatın gayesi ne? Hayatıma ne gibi bir yön vermeliyim? gibi sorulara cevap verdiğini hatırlattı

Prof Reeves, “İnsan bir gün bunların cevabını bulacak mı? sorusuna karşılık da, “Öbür dünyada bir cevabı olacak bunların Ben iyimserim Ortadaki gerçeklerin hiçbir mânâsı olmayacağı düşüncesini kesinlikle reddediyorum Ben kavrayamasam bile, bunların bir hedefi vardır Derinlemesine dalıp gittiğim bu gerçeklere şüphesiz iman ediyorum dedi ?
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Cemal Aydın

alıntıdır

858,536Konular
981,828Mesajlar
32,356Kullanıcılar
zumzumSon üye
Üst Alt