Türk mühendislerce 8 ayda yapılan ve Türkiye'deki birincil robota dönüşen otomobil olma özelliğine sahip Letrons, dans edebiliyor, konuşabiliyor ve kafasını hareket ettirebiliyor Gazi Üniversitesi Teknopark'ta Letronsmodellerinin birincil örneği ve liderleri olan Antimonisimli robotun lansmanında konuşan Letvision Satış Pazarlama Direktörü ve Letronsun mühendislerinden Turgut Alpagot, robota dönüşen araba hakkında data verdi Robotun araç formundayken mobil hareket kabiliyetiyle interaktif konuşma ve interaktif hareket kabiliyetine sahip olduğunu bildiren Alpagot, Antimon'a komut verdiğinizde, Antimon sizi algılayarak elini, kolunu, kafasını oynatabiliyor Sesli olarak size yanıt verebiliyordediUzaktan kumandayla çalışan Antimon'un eşi yarı olmadığını kaydeden Alpagot, trafiğe çıkması, robot formundayken yürüyebilmesi, ağzının hareket etmesi gibi faaliyetlerini daha sonraki dönemlerde yapmayı planladıklarını söyledih3Ağırlama için istek alıyoruzh3Alpagot, Türk Letrons'un bütün dünyada ses getirdiğini belirterek, çoğu firmadan istek aldıklarını ve robota ait videonun 12 günde 125 bin defa izlendiğini açıklama ettih3Trafikten çekmeli araba robot haline geldih3Letrons'un yapılma şekline ilişkin de data veren Alpagot, önce trafikten çekmeli bir vasıta edindiklerini, tamamıyla içini boşalttıklarını, dış kaportasını parçalandıklarını, ardından ise içine metal bir iskelet tasarladıklarını, metal iskeleti açılır kapanır ülkü getirerek, en son iskeletin üstünü giydirdiklerini anlattı12 karakter mühendis ekibi ve 4 karakter takviye personelinden oluşan 16 şahsiyet bir ekiple Letrons'u yaptıklarını kaydeden Alpagot, projeyi 8 ayda tamamladıklarını söyledi Mobil olarak hareket eden Letrons'un saatte 20 km hıza ulaşabildiğini ve konuşabildiğini vurgulayan Alpagot, Ben karşısına geçtiğimde 'Merhaba ben Antimon sen kimsin' dediğimde bana liderlerini anlatması ve sizin sorduğunuz soruya anlık olarak cevap vermesi Antimon'un artılarıdedih348 ayrı eklemi hareket ediyorh3Antimon'un eklemleri, omuzları, kolları, bilekleri ve parmakları almak üzere 48 bambaşka ekleminin hareket ettiğini bildiren Alpagot, Boynu ve kafası aynı oynuyor ve kafası otonom şekilde oynuyordediAA sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur