Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bilim Kurulu Sonrası Fahrettin Koca'dan 3. Doz Aşı Açıklamas

Bilim Kurulu Sonrası Fahrettin Koca'dan 3. Doz Aşı Açıklamas
0
41

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
bilim-kurulu-fahrettin-koca-ucuncu-doz-aciklamasi-1635975718.jpg

Koronavirüs salgınında dünya genelinde olay sayılarının yine yükselişe geçtiği; hatta kimi ülkelerde kısıtlamaların geri geldiği kritik bir eşikten geçiyoruz. Bu süreçte aşılama çalışmaları ise hem ülkemizde hem de dünyada devam ediyor. Kimi ülkelerde üçüncü doz uygulamalarının başlamasının akabinde ülkemizde de husus yine gündeme geldi ve Bilim Şurası'na taşındı.

Bu akşam gerçekleşen Bilim Şurası toplantısının ana gündem hususlarından biri üçüncü doz aşı uygulamasıydı. Heyet toplantısının akabinde Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak üçüncü doz aşı konusuna açıklık getirdi.

Öncelikli kümeler başta olmak üzere üçüncü doz uygulanacak:

807a022e8afa9b9f20fccb33ece3d8d19a759a3f.jpeg

Fahrettin Koca'nın açıklamasında ''Bilim Şurasında; mRNA AŞISI olup, 2. doz üzerinden 6 ay geçmiş bireylere 3. DOZ yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Öncelikli kümeler; 60 yaş üzeri, 16-60 yaş ortasında ve ek hastalığı olanlarla başta sıhhat çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlardır.'' tabirlerine yer verdi. Buna nazaran tıpkı aşılama çalışmalarının başlangıcında olduğu üzere önceliki kümeler başta omak üzere üçüncü doz uygulamaları başlayacak.

Koca birebir vakitte açıklama metninde okullarda yüz yüze eğitim ve devam eden çalışmalar hakkında da tabirlere yer verdi. Koca bu mevzuda ''Okullarda salgına yönelik rastgele taramaların durumu değerlendirilmiştir. Ulusal Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içinde taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından kıymetli bir gösterge olarak görülmüştür.'' biçiminde açıklama yaptı. Son devirde artan olaylar sonrası sık sık uzaktan eğitim konusu gündeme getirilse de hem Sıhhat Bakanlığı hem de Ulusal Eğitim Bakanlığı bu türlü bir durumun olmayacağını sık sık vurgulamıştı.

Koca'nın açıklamasında son periyodun kıymetli gündem hususlarından olan sıhhat çalışanlarının çalışma şartlarına da yer verildi. Koca, bu mevzuyu yakından takip ettiğini söz etti. Geçtiğimiz günlerde de Sıhhat Bakanlığı tarafından Vilayet Sıhhat Müdürlüklerine ikaz yazısı gönderilmişti.

858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt