Bilincli Tuketici skec
Bilincli Tuketici piyes
Vatandaş Osman Emmi torunu icin bir bilgisayar almaya gider Torununu kıramayıp parayı zar, zor biriktirmiştir;
OSMAN EMMİ:
Kardaş bana bir bilgisayar ver eyisinden olsunŞoyle torunuma layık olsun emmeİkinci sınıfa gidiyorProce mi ,perfomas mı ne odevleri varmış ta, onlar icin pek eyi olurmuş Ne zamandır istiyodu zaten
UYANIK SATICI:
Tabii amcacığım sen paradan haber ver yeterki İşte elimdekilerin en iyisi bu(Ceketinin koluyla bilgisayarın tozlarını siler)
OSMAN EMMİ:
Ne kadar oluyo şinci bu alet?
UYANIK SATICI:Senin icin bin lira yaparız
OSMAN EMMİ :
Cok pahalıymış kardaş Elimde hic para kalmayacak biraz indirsen
UYANIK SATICI
Katiyyen olmazCok super bir bilgisayar buEn son madel Bununla her şeyi yapabilir torunun Başına oturdu mu okula gitmiş gibi olur
OSMAN EMMİ;
Peki al bakalım(Tıkır tıkır paraları sayar)
UYANIK SATICI;(Paraları sakalına surer)Hayrını gor amca adresi ver de ben eve gonderirim
Adresi yazar Osman emmi soğol deyip uzaklaşırken Arkasından bağırır :
UYANIK SATICI
Alan veren gavur olsun Satılan mal geri alınmaz haaa (Kendi kendine soylenirimagesbilinclituketicitiyatro5ad20b911119dpng Oh be kurtuldum şu hurdadan amca yaşlı, torunu da kucuk bu hurda onlara yeter
(İki gun sonra Osman Emmi bilgisayarcıda)
OSMAN EMMİ:
Kardaş verdiğin bilgisayar curuk cıktı Hani her şey yapardı, en son modeldi Acamadık bile
UYANIK SATICI
Acmayı bilmiyorsan bana ne!
OSMAN EMMİ
Acmayı biliyoruz emme duğme icine kactıYa bana duzgun bir şey vir yada paramı vir
UYANIK SATICI
Tek kuruş vermemHem alan veren gavur olsun dedikİkimizde gavur oluruz valla!(Satıcı sinirli hareketler yapar)
(Osman emmi caresiz peki der kara kara duşunerek evine giderTam okulun onunden gecerken aklına oğretmen hanım gelir)
İceriye bağırır;Oğretmen hanım kızııııım1
OĞRETMEN HANIM
Buyur Osman Emmi
OSMAN EMMİ:
Toruna bilgisayar aldıydım ya biliyon Hem bozuk hem curuk cıktıBugun gittim Ya paramı ya sağlam bilgisayar dedim ikisini de virmediNirdeyse beni kovacaktıHanım kızım sen bilirsin,bana bi akıl vir
OĞRETMEN HANIM
Uzulme Osman EmmiHakkını alacaksınAnladığım kadarıyla senin bu satıcı kendini uyanık zannediyorBozuk bilgisayarı bilerek satmışa benziyor İki yıl icinde hakkını arayabilirsinYarın git paranı isteVermezse Hakemler Heyeti ne şikayet edeceğini soyleYine vermezse Hakemler Heyetine gitAma bence gerek kalmayacakParanı hemen verecek
OSMAN EMMİ:
Sağol ogretmen hanım kızımİcime su serptin
(OsmanEmmi giderSatıcı yine mi ,sen amada yapışık adamsın be diye bağırır)
OSMAN EMMİ: Paramı vir,hakkımı sana yidirmemBen o parayı kolay biriktirmedim
UYANIK SATICI;Virmezsem ne yaparsın der dalga gecerek
OSMAN EMMİ: Şikayet ederim
UYANIK SATICI:
(Satıcı sırıtarak)Nireye
OSMAN EMMİimagesbilinclituketicitiyatro5ad20b911119dpngBu sefer Osman Emmi sırıtarak)Hakemler Derneğine
(Uyanık satıcı birden panikler)
UYANIK SATICI:Sen orayı nerden biliyosun be!
OSMAN EMMİ (gulumseyerek):Bilmemek ayıp değil oğrenmemek ayıp kardaş
UYANIK SATICI:Tamam tamam hemen getir bilgisayarı der, parayı verir
OSMAN EMMİ: (Parayı alır)Niye ben getirecekmişim Gonderirken pek hevesliydin ya, bi zahmet aldırıver
Alıntıdır:net
Bilincli Tuketici piyes
Vatandaş Osman Emmi torunu icin bir bilgisayar almaya gider Torununu kıramayıp parayı zar, zor biriktirmiştir;
OSMAN EMMİ:
Kardaş bana bir bilgisayar ver eyisinden olsunŞoyle torunuma layık olsun emmeİkinci sınıfa gidiyorProce mi ,perfomas mı ne odevleri varmış ta, onlar icin pek eyi olurmuş Ne zamandır istiyodu zaten
UYANIK SATICI:
Tabii amcacığım sen paradan haber ver yeterki İşte elimdekilerin en iyisi bu(Ceketinin koluyla bilgisayarın tozlarını siler)
OSMAN EMMİ:
Ne kadar oluyo şinci bu alet?
UYANIK SATICI:Senin icin bin lira yaparız
OSMAN EMMİ :
Cok pahalıymış kardaş Elimde hic para kalmayacak biraz indirsen
UYANIK SATICI
Katiyyen olmazCok super bir bilgisayar buEn son madel Bununla her şeyi yapabilir torunun Başına oturdu mu okula gitmiş gibi olur
OSMAN EMMİ;
Peki al bakalım(Tıkır tıkır paraları sayar)
UYANIK SATICI;(Paraları sakalına surer)Hayrını gor amca adresi ver de ben eve gonderirim
Adresi yazar Osman emmi soğol deyip uzaklaşırken Arkasından bağırır :
UYANIK SATICI
Alan veren gavur olsun Satılan mal geri alınmaz haaa (Kendi kendine soylenirimagesbilinclituketicitiyatro5ad20b911119dpng Oh be kurtuldum şu hurdadan amca yaşlı, torunu da kucuk bu hurda onlara yeter
(İki gun sonra Osman Emmi bilgisayarcıda)
OSMAN EMMİ:
Kardaş verdiğin bilgisayar curuk cıktı Hani her şey yapardı, en son modeldi Acamadık bile
UYANIK SATICI
Acmayı bilmiyorsan bana ne!
OSMAN EMMİ
Acmayı biliyoruz emme duğme icine kactıYa bana duzgun bir şey vir yada paramı vir
UYANIK SATICI
Tek kuruş vermemHem alan veren gavur olsun dedikİkimizde gavur oluruz valla!(Satıcı sinirli hareketler yapar)
(Osman emmi caresiz peki der kara kara duşunerek evine giderTam okulun onunden gecerken aklına oğretmen hanım gelir)
İceriye bağırır;Oğretmen hanım kızııııım1
OĞRETMEN HANIM
Buyur Osman Emmi
OSMAN EMMİ:
Toruna bilgisayar aldıydım ya biliyon Hem bozuk hem curuk cıktıBugun gittim Ya paramı ya sağlam bilgisayar dedim ikisini de virmediNirdeyse beni kovacaktıHanım kızım sen bilirsin,bana bi akıl vir
OĞRETMEN HANIM
Uzulme Osman EmmiHakkını alacaksınAnladığım kadarıyla senin bu satıcı kendini uyanık zannediyorBozuk bilgisayarı bilerek satmışa benziyor İki yıl icinde hakkını arayabilirsinYarın git paranı isteVermezse Hakemler Heyeti ne şikayet edeceğini soyleYine vermezse Hakemler Heyetine gitAma bence gerek kalmayacakParanı hemen verecek
OSMAN EMMİ:
Sağol ogretmen hanım kızımİcime su serptin
(OsmanEmmi giderSatıcı yine mi ,sen amada yapışık adamsın be diye bağırır)
OSMAN EMMİ: Paramı vir,hakkımı sana yidirmemBen o parayı kolay biriktirmedim
UYANIK SATICI;Virmezsem ne yaparsın der dalga gecerek
OSMAN EMMİ: Şikayet ederim
UYANIK SATICI:
(Satıcı sırıtarak)Nireye
OSMAN EMMİimagesbilinclituketicitiyatro5ad20b911119dpngBu sefer Osman Emmi sırıtarak)Hakemler Derneğine
(Uyanık satıcı birden panikler)
UYANIK SATICI:Sen orayı nerden biliyosun be!
OSMAN EMMİ (gulumseyerek):Bilmemek ayıp değil oğrenmemek ayıp kardaş
UYANIK SATICI:Tamam tamam hemen getir bilgisayarı der, parayı verir
OSMAN EMMİ: (Parayı alır)Niye ben getirecekmişim Gonderirken pek hevesliydin ya, bi zahmet aldırıver
Alıntıdır:net