iltasyazilim
FD Üye
bilinçli tüketicinin yapması gerekenler
Günümüzde hesaplı gerçekler tüketici olarak hepimize sorumluluklar ve görevler vermektedir Aldığınız yiyecek maddesinden kuşkulanmaktaysanız veya bozuk ürünle karşılaşmışsanız, onu kullanmamakla kalmayıp yetkili makamlara davacı olunuz Hem de ısrarlı olarak konunun takipçisi olunuz Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, alıcı örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür
Şikayet sırasında olası olduğunca ürünün orijinal ambalajının bozulmamış olmasına uyarı edilmelidir Ambalajı bozulmuş ürünler için birçok vakit hukuki bir operasyon yapılamamaktadır bu nedenle muhtemel olduğunca görerek alınmalı, alırken titiz olunmalıdır
Sizler, bir yiyecek maddesi satın alırken konunun bu dek geniş, ayrıntılı ve hassas olduğunu biliyor muydunuz, veya daha önce hiç düşündünüz mü? Fakat, üzerinde yaşadığımız dünyada, her gün bir şeyler yemek ve içmek zorunda olmamız dolayısıyla her an içice olduğumuz bu konu, bazen, bu alanda aşırı ölçüde kar sağlamayı amaçlayanlarca kötüye kullanılabilmektedir Haberdar mısınız bilmiyorum, bu nedenle günlük yaşamımızda gıdalarla birlikte “aldanma sözcüğünü de daha çok kullanır ülkü geldik
Bazen gazetelere yansıyan şekliyle, “otel odasında sahte bal imalatı, “sütçü suyu fazla kaçırmış, “at keserlerken yakalandılar benzeri haberlerle karşılaşmıyoruz mu?
“Ben ucuza mal edeyim, satışımı artırayım da vatandaş ne yaparsa yapsın felsefesi ile hareket edenler, beslenmedeki belli başlı maksat olan “dengeli beslenmeden bizleri mahrum bırakmakta ya da alım gücü sınırlı olan insanımıza hesaplı hasar vermektedirler
Böyle düşünenlerle uğraş, başta ilgili ulus kuruluşları almak üzere, iş odaları, tüketici örgütleri ve tabii ancak hepimizin görevidir Bunun için eğitim önemli yer tutmakta olup her bireyin bilinçli olması gerekmektedir
Gelişme çağındaki çocuklardan, şifa bekleyen hasta ve yaşlılara kadar hemen herkesin gereksinimi olan doğal ürünlerle beslenmeye önlemek kimsenin eline kalmamalıdır Kasti yapılan hileler yanında, düşüncesizce ya da bilinçsizce yapılan imalattan, uygunsuz ortamda yapılmayan taşıma ve koruma nedenleri ile de gıdalar bozulabilmektedir
Lütfen mücadeleye sizler de katılınız Ucuzluğu seçim yapmada tek seçenek saymayalım biraz bilinçli davranalım Etin kilosu 20 lirayı aşmışken 10 liraya pazarda ne olduğu, nereden geldiği meçhul sucuk satılıyorsa bu ürünü alıp evimize getirmememiz gerekir Sütün kilosu 10 lira iken kilosu 5 liraya alınan açık tepsi yoğurdunun içinde ilk olarak nişasta ve jelatin elde etmek üzere değişik katkıların olabileceğini bilmemiz gerekir *
Günümüzde hesaplı gerçekler tüketici olarak hepimize sorumluluklar ve görevler vermektedir Aldığınız yiyecek maddesinden kuşkulanmaktaysanız veya bozuk ürünle karşılaşmışsanız, onu kullanmamakla kalmayıp yetkili makamlara davacı olunuz Hem de ısrarlı olarak konunun takipçisi olunuz Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, alıcı örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür
Şikayet sırasında olası olduğunca ürünün orijinal ambalajının bozulmamış olmasına uyarı edilmelidir Ambalajı bozulmuş ürünler için birçok vakit hukuki bir operasyon yapılamamaktadır bu nedenle muhtemel olduğunca görerek alınmalı, alırken titiz olunmalıdır
Sizler, bir yiyecek maddesi satın alırken konunun bu dek geniş, ayrıntılı ve hassas olduğunu biliyor muydunuz, veya daha önce hiç düşündünüz mü? Fakat, üzerinde yaşadığımız dünyada, her gün bir şeyler yemek ve içmek zorunda olmamız dolayısıyla her an içice olduğumuz bu konu, bazen, bu alanda aşırı ölçüde kar sağlamayı amaçlayanlarca kötüye kullanılabilmektedir Haberdar mısınız bilmiyorum, bu nedenle günlük yaşamımızda gıdalarla birlikte “aldanma sözcüğünü de daha çok kullanır ülkü geldik
Bazen gazetelere yansıyan şekliyle, “otel odasında sahte bal imalatı, “sütçü suyu fazla kaçırmış, “at keserlerken yakalandılar benzeri haberlerle karşılaşmıyoruz mu?
“Ben ucuza mal edeyim, satışımı artırayım da vatandaş ne yaparsa yapsın felsefesi ile hareket edenler, beslenmedeki belli başlı maksat olan “dengeli beslenmeden bizleri mahrum bırakmakta ya da alım gücü sınırlı olan insanımıza hesaplı hasar vermektedirler
Böyle düşünenlerle uğraş, başta ilgili ulus kuruluşları almak üzere, iş odaları, tüketici örgütleri ve tabii ancak hepimizin görevidir Bunun için eğitim önemli yer tutmakta olup her bireyin bilinçli olması gerekmektedir
Gelişme çağındaki çocuklardan, şifa bekleyen hasta ve yaşlılara kadar hemen herkesin gereksinimi olan doğal ürünlerle beslenmeye önlemek kimsenin eline kalmamalıdır Kasti yapılan hileler yanında, düşüncesizce ya da bilinçsizce yapılan imalattan, uygunsuz ortamda yapılmayan taşıma ve koruma nedenleri ile de gıdalar bozulabilmektedir
Lütfen mücadeleye sizler de katılınız Ucuzluğu seçim yapmada tek seçenek saymayalım biraz bilinçli davranalım Etin kilosu 20 lirayı aşmışken 10 liraya pazarda ne olduğu, nereden geldiği meçhul sucuk satılıyorsa bu ürünü alıp evimize getirmememiz gerekir Sütün kilosu 10 lira iken kilosu 5 liraya alınan açık tepsi yoğurdunun içinde ilk olarak nişasta ve jelatin elde etmek üzere değişik katkıların olabileceğini bilmemiz gerekir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.