iltasyazilim
FD Üye
Günümüzde bilişim teknolojisi terimi bilgisayar ve teknolojinin değişik yönlerini içine alacak şekilde genişlemiş ve bilinir ayla gelmiştir BT alanında çalışanlar uygulama yüklenmesinden kompleks bilgisayar ağlarının ve bilgi tabanlarının tasarımına varan dağıtılmış görevleri yerine getirirler Bu görevlerden bazıları data yönetimi ağ baglantıları bilgisayar donanımı bilgi tabanı ve yazılım tasarımı ve sistem yönetimini içerir
Başlıca Bilişim Teknolojileri
Bilişim teknolojilerinin ortaya çıkmasının ve gelişmesinin dayandığı temeller vardır Bunlar;
Kuantum mekaniğinin
Enformasyon kuramının
Moleküler biyolojinin
Oşinografinin
Ekolojinin
Uzay bilimlerinin oluşturduğu bütüne dayanmaktadır
Bilişim teknolojilerini sadece bilgisayarlarla kısıtlamak mümkün değildir Fazla daha geniş bir yelpazeyi kapsayan bilişim teknolojilerim şöyle sıralayabiliriz:
Firma ve bürolarda kullanılan veri işlem ve hesap makineleri
İzole edilmiş metal ve kablo mamulleri
Elektronik supap ve tüp mamuller ile diğer elektronik parçalar
Televizyon ve radyo vericileri ile ilgili ürünler telefon ve telgraf hat cihazları
Televizyon ve radyo alıcıları mamulleri ses ve video kayıt cihazları teksir cihazları ve muavin ürünler
Endüstriyel süreç araçları açık havada ölçme denetim deneme rota tespit vb amaçlarla kullanılan vasıta ve cihazların mamulleri
Endüstriyel süreç denetim araçlarıyla ilgili mamuller bilişim teknolojileriyle ilgili hizmetler
Makine ve ekipmanların toptan satışı ve tedariki
Bilgisayar dâhil işyeri makine ve veri operasyon ekipmanlarının kiralanması
Telekomünikasyon
Bilgisayar ve ilgili hizmetler *
Başlıca Bilişim Teknolojileri
Bilişim teknolojilerinin ortaya çıkmasının ve gelişmesinin dayandığı temeller vardır Bunlar;
Kuantum mekaniğinin
Enformasyon kuramının
Moleküler biyolojinin
Oşinografinin
Ekolojinin
Uzay bilimlerinin oluşturduğu bütüne dayanmaktadır
Bilişim teknolojilerini sadece bilgisayarlarla kısıtlamak mümkün değildir Fazla daha geniş bir yelpazeyi kapsayan bilişim teknolojilerim şöyle sıralayabiliriz:
Firma ve bürolarda kullanılan veri işlem ve hesap makineleri
İzole edilmiş metal ve kablo mamulleri
Elektronik supap ve tüp mamuller ile diğer elektronik parçalar
Televizyon ve radyo vericileri ile ilgili ürünler telefon ve telgraf hat cihazları
Televizyon ve radyo alıcıları mamulleri ses ve video kayıt cihazları teksir cihazları ve muavin ürünler
Endüstriyel süreç araçları açık havada ölçme denetim deneme rota tespit vb amaçlarla kullanılan vasıta ve cihazların mamulleri
Endüstriyel süreç denetim araçlarıyla ilgili mamuller bilişim teknolojileriyle ilgili hizmetler
Makine ve ekipmanların toptan satışı ve tedariki
Bilgisayar dâhil işyeri makine ve veri operasyon ekipmanlarının kiralanması
Telekomünikasyon
Bilgisayar ve ilgili hizmetler *