Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bilkent artık işadamlarını eğitecek

Bilkent artık işadamlarını eğitecek
0
73

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Bilkent bundan böyle işadamlarını eğitecek Günümüzde çoğu şirketin geleneksel idareci profili yerine, veri birikimi yüksek, ikna kabiliyeti kuvvetli yöneticilere gereklilik duyması, üniversiteleri de harekete geçirdi Türkiye’deki çoğu üniversite gibi Bilkent Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi de üstteki düzey yöneticilerin eğitimi için Executive MBA(Yönetici MBA) programını uygulamaya başlıyor 2008 akademik yılının ilk Executive MBAdersine 9 Ekim’de başlayacak olan Bilkent, Executive MBA yönetici eğitim programına bulunma isteyen şahısların, üniversite mezunu, en az 3 takvim idare deneyime sahip, iyi derecede İngilizce bilen, üstteki seviye yönetici olmaya yönelmiş, iletişim ve sosyal becerileri zinde, liderlik ve girişimcilik özelliklerine sahip olmaları şartı koşuluyor 20 ayda akredite Bilkent diploması Program idare, hukuk, ekonomifinansmuhasebe, data teknolojileri, üretim, karar verme ve pazarlama elde etmek üzere beş modülden oluşuyor Bu 5 modülden oluşan standart derslerin yanısıra, katılımcılara anlaşma yönetimi, ileri proje yönetimi, teknoloji yönetimi, arz yönetimi gibi dersler de verilecek Dersler iki haftada bir cumacumartesi günleri yapılacak Eğitim dili Türkçe olan dersler, 20 ay sürecek İşletme Fakültesi’nin akademik kadrosunun yanısıra, yurtdışından gelen hocalar da derslere girecek 20 ay sonunda dersleri başarı ile geçen ve programı bitirenlere Bilkent Üniversitesi kadar Executive MBA diploması verilecek Bu diploma, Bilkent İşletme Fakültesi’nin, dünyada işletme okullarını akredite eden kurumların başında gelen Association to Advance Collegiate Schools of Business’ın(AACSB) dünyadaki işletme fakültelerinin sadece yüzde 15’ine verdiği akreditasyonu alan Türkiye’deki tek işletme fakültesi olması sebebiyle de bambaşka bir önem kazanıyor Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr Erdal Erel, 23 yıldır MBA eğitimi veren Bilkent İşletme Fakültesi’nin, Ankara’daki sanayi kuruluşlarından gelen talepler, daha önceki yıllarda Türkiye’nin önde gelen şirketlerine verdiği yönetici eğitim tecrübeleri ve AACSB akreditasyonuna sahip tek işletme fakültesi olmaları sebebiyle cesaretlendiklerini ve üst düzey yöneticilere böyle bir eğitim verme kararı aldıklarını söyledi Bilkent Üniversitesi’nin üst yönetimininden yardım görmelerinin de etkisinin büyük olduğunu bildiren Erel, programa ilişkin Özgürlük’e şu bilgileri verdi: Daha önceki tecrübelerimize dayanarak, üst seviye yöneticilerin de eğitime gereksinim duyduklarını, yöneticilerin eğitimleri esnasında edindikleri bilgilerin günümüzde çabuk yenilenmesi gerekliliğinin ortaya çıkması, lisans ve yüksek lisans eğitimleri esnasında edinilen bilgilerin sınırlı raf ömürleri olması dolayısıyla periyodik olarak yenilenmesinin gerekmesi bizi böyle bir programı hayata geçirmeye iten en önemli faktörlerden oldu Programa, çalıştığı şirketi tarafından desteklenen, namzet gösterilen ya da şirket sahibi üstteki seviye yöneticiler katılabiliyor Bu programın ilk katılımcılarının sınıfının yaş ortalaması 35 Sınıfımız, iş tecrübesi olan, minimum 3 takvim idare deneyimine sahip adaylardan oluşuyor Katılımcıların idare haricen sıradan 10 takvim bir iş tecrübesi var Yüzde 28’inin yüksek lisans tecrübesi bulunuyor Master’in üzerine bu programa geliyorlar Bu programın üstteki seviye idareci olmaya yönelmiş tüm adaylar için yüksek katma layık yaratacağına ve küreselleşen dünyada rekabet edebilen şirketlerimizin nitelikli insan kaynağına katkıda bulunacağına inanıyorum MBA nedir? MBA (Master of Business Administration İşletme Yönetimi Mastırı) işadamı ve meslek kadınlarına yönelik olarak geliştirilmiş lisansüstü bir yeterlik derecesidir MBA programlarının amacı, öğrencileri bugünün rekabetçi dünyasında yönetim sorumluluğu üstlenebilecek bireyler haline getirecek şekilde eğitmektir 20 yüzyılın başlarında ilk olarak Amerikan üniversitelerinde uygulanan MBA programları, son 2030 yıl içerisinde, dünya genelinde işletme dalında alınması olası en üstün yeterlik haline gelmiştir MBA mezunlarının öteki mektep mezunlarına tarafından daha kolay iş buldukları, daha yüksek pozisyonlarda ve aidat düzeyinde meslek hayatına adım attıklarına dair yaygın bir kanı da mevcuttur MBA, yönetici adaylarına yönelik bir eğitimi kapsarken, Executive MBA, üst düzey yöneticilere yönelik, onların bilgilerini tazelemeleri amacıyla katıldıkları bir programdır  

858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt