Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bill Gates: Zengin Ülkeler 'Sentetik Et' Tüketmeye Başlamalı

Bill Gates: Zengin Ülkeler 'Sentetik Et' Tüketmeye Başlamalı
0
105

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
bill-gates-metan-gazini-azaltmak-icin-zengin-ulkeler-sentetik-et-tuketmeli-1613563337.jpg

Dünyanın en zeki ve en güçlü iş insanlarından Bill Gates, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda iklim değişikliğine karşı verilen gayret için yeni tavsiyelerde bulundu. Hayvanların yetiştirdikleri sırada ağzından metan gazı salınımı yaptığını belirten Gates, bu emisyonu azaltmak için güçlü ülkelerin %100 sentetik sığır etine geçmesi gerektiğini lisana getirdi.

Gates, sentetik sığır etine alışmanın her ne kadar güç olacağını söylese de vakit geçtikçe insanların bu tada alışacaklarını, sentetik etlerin daha da geliştirilip lezzetli hale getirileceğini belirtti.

"Sentetik ete geçilirse metan emisyonlarda %20 azalma görülecek"

eba5f0c341cc5d142f3be8eefb80b93d2004e198.jpeg

Çiftlik hayvanlarının midesinde bulunan bakterilerin ot üzere besinleri parçaladıkça ortaya metan gazı çıkardıklarını belirten iş insanı, biyolojik ömrün bir gerçeği olan bu durumun önüne yalnızca sentetik et yemeye başlanarak geçilebileceğini açıkladı.

Gates, sentetik sığır etine geçmenin metan emisyonlarını %20 oranında azaltacağını belirttiği açıklamasında şu sözleri kullandı; "Tüm varlıklı ülkelerin %100 sentetik sığır etine geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek ve sentetik et ortasındaki lezzet farkında vakitle alışalıcağını düşünüyorum ve tez ediyorum ki sentetik etin tadı vakitle daha lezzetli gelmeye başlayacaktır.”

Dünyadaki tüm ülkelerin sentetik sığır etine geçmesinin mümkün olmadığını belirten Gates, bu stil ülkelerde metan emisyonunu azaltabilmek için hayvan genetiğinde değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt