Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bill Gates'e 400 milyar dolara patlayan hata! 

Bill Gates'e 400 milyar dolara patlayan hata! 

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Bill%2DGates%2Din%2Dokul%2Dhayatinda%2Den%2Dbuyuk%2Dpismanligi%2DAsosyaldim%2D%2D204809%2D20180502173221%2Ejpg

Geçtiğimiz periyotta piyasa bedeli 1 trilyon doların üzerine çıkan Microsoft'u kuran ve son birkaç yıla kadar dünyanın en güçlü ismi olan Bill Gates, Microsoft Taşınabilir ile ilgili değişik açıklamalarda bulundu.

New York Times tarafından düzenlenen bir konferansta akıllı telefon dalını pahalandıran Microsoft'un kurucusu ve eski CEO'su Gates, Microsoft'un iki nedenden dolayı Windows Mobile ile başarıyı yakalayamadığını belirtti.

ZDnet'te yer alan habere nazaran, Gates hatası üstlendi ve o periyot ABD idaresinin şirket hakkında "haksız rekabet" soruşturması başlattığını ve bu duruma ağırlaşmaktan husus ile ilgili gerekli adımları atamadıklarını söyledi. 

Gates'e nazaran, başarısızlığın ikinci nedeni ise Motorola'yla yapılacak muahedenin son anda iptal olması. Bunun akabinde Motorola tercihini  Android'den yana kullandı ve Google'ın işletim sistemi popülaritesini artırdı. 

Bir periyot Windows işletim sistemine mesken sahipliği yapan telefonlara önemli yatırım yapan şirket istediği düzeylere ulaşamadığı  gerekçesiyle geçtiğimiz devirde bu projenin fişini çekmişti.

Bill Gates'in bu yanlışının şirkete 400 milyar dolara mal olduğu hesaplanıyor.

BİLL GATES KİMDİR?

Pekala kim bu Bill Gates? İşte dünyanın en varlıklı insanı hakkında az bilinenler...

Teknoloji devi Microsoft'u kuran Gates, servetini bu şirket ile yakaladığı muvaffakiyete borçlu. Gates son yıllarda vaktini ve servetini hayır işlerine harcıyor.

Genelde hayatlarını gözlerden uzak yaşamayı seven çift bir arada kurdukları Bill ve Melinda  Gates Vakfı’yla yaptıkları çalışmalarla objektiflere yansıyor.

Çiftin ceplerinden ödedikleri 19 milyar dolar ile kurdukları vakıf, aids, hiv, çocuk felci ve fakirlikle çaba hususlarında çalışmalar yapıyor. 

Bill Gates son 17 yılın en büyük bağışını yaptı. Ünlü iş adamı Microsoft’taki paylarının yüzde 5’ini kendisi ve eşi ismine kurduğu  Bill&Melinda Gates vakfına bağışladı.

Bill Gates’in kuruluşundan bu yana Bill&Melinda  Gates vakfına 50 milyar dolar bağışladığı hesaplanıyor.

İktisat ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olan Melinda, Bill ile tanışma öykülerini şu kelamlar ile anlatmıştı:

“Bir gün Microsoft’un otoparkında karşılaştık ve kısa bir sohbet etme talihimiz oldu. Konuşmanın sonunda bana 2 hafta sonra Cumartesi akşamı birlikte yemeğe çıkmak için uygun olup olmadığımı sordu. Bu kadar ileri bir tarihte müsait olup olmadığımı bilmediğimi söyleyerek güldüm. Birkaç saat sonra beni aradı ve bu akşam için yemeğe davet etti ve ben de kabul ettim. Öykümüz bu türlü başladı.”

858,465Konular
981,137Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt