Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

bilmekte fayda olan bilgiler

bilmekte fayda olan bilgiler
0
64

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
bilmekte fayda olan bilgiler bunları biliyormusunuz bilmiyorumbilmektefaydaolanbilgiler5c5927f484db7alt bilmektefaydaolanbilgiler5c5927f484db7alt ama bilirsenizde iyi olur biliyorummmbilmektefaydaolanbilgiler5c5927f4e8792pngalt :D:D :D:D :D:D işte size her zaman işinize yarayacak bilgilerbilmektefaydaolanbilgiler5c5927f484db7alt bilmektefaydaolanbilgiler5c5927f484db7alt 1) Gözlüğünüzün vidası fazla çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe soluk oje damlatınVidayı böylece takın 2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun 3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı emin 4) Halıdaki sigara yanıklarından,yanık yerler üstünde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz 5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üstünde iz bırakırBu izleri yok etmek için izlerin üstüne bir tutam buz koyun ve erimesini bekleyinDaha daha sonra üstünde elektrik süpürgesini gezdirinİzden eser kalmadığını göreceksiniz 6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını teftiş edinAçıksa zedelenebilirler 7) Tekrar Tekrar koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyunÜstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyunBardakların zahmetsizce çıktığını göreceksiniz 8bilmektefaydaolanbilgiler5c5927f484db7altatın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletinBir bez ile ovalayıp yıkayınÜzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır 9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi eksilmek için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyunSıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha basit olacaktır 10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyunKılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayınYeni gibi olacaklardır 11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz 12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,tersine kolonya ile ovalayınBilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir 13) Eğer ayaklarınız çok alıngan ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabahleyin bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın 14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,daha sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir 15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovunBu Nedenle yumuşacık olacaklardır 16) Yeni bir tava satın aldığınızda başta içinde bir tedarik sirke kaynatınBu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir 17) Cevizle arkadaş olunİçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdırKan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar kadar nasihat edilir 18: Duvarınıza tırnak çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üstüne çapraz bant yapıştırınÇiviyi o kadar çakın Bu Nedenle duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız 19) Kızartma yağını bir kaç kere kullanabilirsinizKullanılır durumda olup olmadığını çakmak için kavgalı yağın içerisine bir dilim ekmek atınEkmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz 20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuz suyun içerisinde bekletinBöylece içleri de dağılmayacaktır 21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun 22) Fırında patates yapmadan önce,1015 dakika haşlayın ve çatal ile delinDaha kolay pişecektir 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun8 hafta her tarafında filizlenmesini ve büzüşmesini önler 24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırınKavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir vakit saklayabilirsinizBu Nedenle pasta yaparken elinizin aşağı hazır bulunur 25) Şişmiş bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir nehir kaşığı mısır unu karıştırın Hazırladığınız karışımı yumurtaya ek edinBöylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız 26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin aşağıda hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonradan bir kavanoza doldurup üstüne zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsinizAyrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır 27) Peyniri basit rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin 28: Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın 29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin 30) Fırında tavuk kızartacağınız süre üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyunBöylece daha leziz olur 31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyinHavuç,salçanızı tatlandıracaktır 32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine azıcık tuzlu ve limon suyu koyun,5 dakika bekletinDaha sonra pişirin 33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üstüne bastırarak tamamen sürünDiğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirinTavuğunuz nar gibi kızaracaktır 34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırınFırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürünFazla daha nefis olacaktır 35) Hazırladığınız kekin ortasına araç gereç koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize lüzum yokDikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz vakit akıcı bir şekilde kesildiğini göreceksiniz 36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin 37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun 38: Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup ayrıntılarıyla ısıtın daha sonra yağı döküp kızdırınDaha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın 39) Indirilmiş ve dışarıda kalmış soğan zararlıdırKullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın 40) Fazla miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirinKokteyllerin içerisine bunları kullanınBu Nedenle sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir 41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonradan buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz 42) Kızarttığınız tavuğun yeniden ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyunTencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtunBuharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir 43) Satın aldığınız kiviler fazla sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın 44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir arz darı unu ek edinMeyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler 45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyunBöylece kekinizi pişirdikten daha sonra kolayca çıkartabilirsiniz 46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz 47) Kızartma kokularının tüm eve yayılmaması için yağın içerisine 12 dal maydanoz atın 48:Lambalarınızın üstüne kullanmadığınız kokularınızdan ya da birazcık vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda güzel koku gibi koku yayılacaktır(Pozitif sürmeyin) 49)Parfümü yeniden küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyunBöylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız  
 
858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt