AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Torbalı'da yeni gelen idarenin birinci icraatı 420 belediye çalışanının işine son vermek oldu. Namus kelamı verilmişti. Bir kişinin bile işinden olmayacağının garantisi CHP Genel Lideri ve belediye lideri tarafından söylenmişti fakat seçim bitti her şey palavra oldu" dedi.
Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Türk Kızılay İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği "81 Vilayet 81 Anaokulu Projesi" kapsamında İzmir'in Torbalı ilçesinde Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulunun açılışını yaptı.
Projenin 81 vilayette devam ettiğini belirten Yıldırım, "Bugüne kadar 19 anaokulu tamamlanıp öğretimi başladı.15 tanesi tamamlandı, açılış bekliyor. Bu anaokulunun üretimini, maliyetini Yıldırım ailesi üstlendi. Burada yavrularımız çok hoş eğitim görecek ve hayata atılacak." diye konuştu.
31 Mart seçimlerinde 5 yıl boyunca Torbalı'ya hoş hizmetler yapan eski AK Partili Belediye Lideri Adnan Yaşar Görmez'in tekrar seçilemediğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Yeni bir idare geldi. Torbalıların beklediği şey yeni gelen liderin aldığı yerden ilçeyi daha âlâ yere taşıması olmalıydı. Birinci icraatı 420 çalışanın işine son vermek oldu. Bu kardeşlerimizin ekmeğiyle oynamak hiç yakışmadı. Merak etmeyin sahipsiz değilsiniz. Yalnız değilsiniz, vekillerimiz ve biz her vakit dayanak olmaya devam edeceğiz. Namus kelamı verilmişti. Bir kişinin bile işinden olmayacağının garantisi CHP Genel Lideri ve belediye lideri tarafından söylenmişti fakat seçim bitti her şey palavra oldu. Seçimlerdeki o kelamlar uçtu gitti. Bunları bir kenara not edin, gün olur harman olur. İnşallah bir gün Torbalı kendine yakışanı yapar ve hizmet edenleri baş tacı yapar. Ben buna inanıyorum".
Yıldırım konuşması sırasında sahneye gelerek "Ben bir Türk askeriyim, sonlarda gezerim, nerede bir düşman görsem başını ezerim" dizelerini okuyan çocuğu bir mühlet dinledikten sonra şunları söyledi:
"Bu gençler olduktan sonra önce Allah hiç gözünüz artta kalmasın. Bu bayrağa devlete ve millete karşı düşmanlık yapanların karşısında yüz binlerce Güller, Ahmetler ve Eren Bülbüller var. Bizim bayrağımızın dalgalandığı yerde kaygı yok, tasa yok; bağımsızlık var, geleceğimiz var".