Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Binali Yıldırım'dan Çiftçilere: 'Deliler Gibi Ekin, Dağı Taşı Ekin'

Binali Yıldırım'dan Çiftçilere: 'Deliler Gibi Ekin, Dağı Taşı Ekin'

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-62af7c9b9299038fa825e0a6982f21357b5fc643.jpg

Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden dünyanın her yerinde besin sorunu yaşanacağını belirten AKP'li Binali Yıldırım, 'Vatandaşlarımıza meczuplar üzere ekin, dağı taşı ekin diyorum zira artık besin petrolden de altından da değerli hale geldi' dedi.

İstanbul Sancaktepe'de AKP'lilere hitap eden Binali Yıldırım, Rusya - Ukrayna savaşının Türkiye'yi derinden etkileyeceğini söyledi: 

'Bu savaşın doğurduğu sonuçlar, bugün ateş düştüğü yeri yakıyor lakin bu savaş bittiği vakit bunun en büyük bedelini yaşayacak ülkelerin başında biz geliyoruz. Unutmayalım. Zira bizim ticaretimizin büyük bir kısmı, alışverişimizin 40 milyar doları bu iki ülkeyle yapılıyor. Bu iki ülkeden ülkemize 8 milyon ziyaretçi geliyor. Bu iki ülke, dünyanın tahıl muhtaçlığının yüzde 60'ını sağlıyor. 

Şimdi bunlar yok. Bunlar olmayınca ne olacak? Besin, tarım eserleri kıymetli hale gelecek. Yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde besine erişimde sıkıntılar yaşanacak. Bunun farkındayız, öncü göstergeleri görüyoruz ve gerekli önlemleri de hükümetimiz alıyor. 

Birkaç konuşmamda tarıma çok dikkat çektim, vatandaşlara dedim ki 'ekin, meczuplar üzere ekin, dağı, taşı ekin. Merak etmeyin devletimiz sizin maliyetlerinizi biliyor, gereken takviyesi verecek. Kâfi ki siz ekin'. Artık besin petrolden de altından da kıymetli hale geldi.'

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt