Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Binlerce Lira Dolandırılan Eski Bakan: '20 Gün Tehdit ve Hakaretle Yaşadım'

Binlerce Lira Dolandırılan Eski Bakan: '20 Gün Tehdit ve Hakaretle Yaşadım'

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
s-9cf5d81f86e0b04949ca4def464b895d05159dd5.jpg

Telefon dolandırıcılarına yarım milyon lira kaptıran, yaklaşık 15 milyonluk meskenini de dolandırıcılara kaptırmaktan kıl hissesi kurtulan Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu'nun sözü ortaya çıktı. Köylüoğlu tabirinde, '20 gün boyunca bana ve yakınlarıma ilişkin bilgileri tarafıma söyleyip, yakınlarım üzerinden beni tehdit ve hakaretlerle baskı altına aldılar' dedi.

İstanbul Bebek'te 79 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Demirel'in 10 günde 10 milyon, ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı'nın da 500 bin lira ve altınlarını alan telefon dolandırıcılarının son kurbanı Eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu oldu.

82 yaşındaki eski bakan, kendisini arayan ve savcı ile polis numarası yapan dolandırıcılara bankalardaki tüm birikimini kaptırdı. Eski bakan, az daha oğluna ilişkin İstanbul Sarıyer İstinye'de lüks bir sitede yaklaşık 15 milyon liralık dairesini de dolandırıcılara devrediyordu. Konutun satışı vekalette sorun çıkınca yapılamadı.

"Devlet ismine yürütülen operasyonda kimliğiniz kullanıldı"

Köylüoğlu, avukatı aracılığıyla güvenlik güçlerine sunduğu şikayet dilekçesinde nasıl dolandırıldığını ve yaşadığı kabus dolu 20 günü anlattı.

Sabah gazetesinin haberine nazaran, kendisini Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Galip Öztürk olarak tanıtan bir kişi ve daha sonra devreye giren bireyler, 'Devlet ismine yürütülmekte olan bir operasyon sırasında sizin kimlik bilgileriniz kullanıldı. Bu durumun farkındayız. Bu bireyleri yakalamak üzere operasyon gerçekleştireceğiz. Sizden yardım talep ediyoruz' dediklerini ve kendisinin de kabul ettiğini söyledi. 

Köylüoğlu sözünde, 'Bana, 'Ben buyruk verinceye kadar internet bankacılığını kullanma' dediler. Kendisini Antalya Asayiş Şube Başkomiseri İhsan Demir olarak tanıtan dolandırıcı ise, operasyondan sonra zararımın örtülü ödenekten giderileceğini, can ve mal güvenliğimin devlet garantisinde olduğunu söyledi. Benim vereceğim paraların seri numaraları alınacak, operasyon yapılacak şahıslara yem olarak gönderilecekmiş. Hatalılar operasyonla suçüstü yakalanacak ve operasyon bittiğinde ziyanımı tazmin edeceklerini söylediler' dedi.

"Telefonumu kendilerininkiyle eşleştirdiler"

Dolandırıcıların kimlik numarasının son 3 hanesini güvenlik emeliyle değiştirileceğini söylediklerini belirten Köylüoğlu, 'Banka hesaplarımdan bilgim, müsaadem olmadan Ferhat Söğütlü ve Yusuf Yıldırım isimli şahıslar internet bankacılığı üzerinden vadeli hesapları kapattırdı. Bana ilişkin hesaplar ortasında aktarma yaparak tekrar vadeli döviz hesabını da liraya çevirttirerek havale yaptılar' tabirlerini kullandı. 

Eski bakan ayrıyeten üzerine kripto para alım satım süreçlerine aracılık eden bir siteden hesap açtıklarını ve paraları buraya havale ettiklerini söyledi. 

Telefonuna yapılan müdahalelerle internete girmesinin önüne geçildiğini söyleyen Köylüoğlu, 'Banka hesabımdan para çıkışı yapılınca bana bildiri geliyordu lakin, telefonumu bu şahıslarla eşleştirdiğim için hesap hareketlerimdeki süreç bilgilendirmesi benim telefonlarıma gelmiyordu. Hatta telefonum bozuldu ve yeni telefon almak zorunda kaldım. Beni şifre değişimi için 2 kere bankaya gönderdiler' dedi.

Saat başı "alo"

20 gün boyunca kendisinin ve yakınlarının bilgileriyle tehdit ve hakaretlerle yaşadığını belirten Eski Bakan Köylüoğlu, '20 gün boyunca bu biçimde yaşadım. Bu süreç boyunca İzmir Foça'da tek başıma yaşıyordum. Kimseden yardım alamadım. Kurdukları baskıyla, sağlıklı kararlar vermeme mani oldular' tabirlerini kullandı. 

Köylüoğlu, dolandırıcıların bir telefonunu daima açık bırakmasını söyledilerini, şayet telefon kapanırsa, saat başlarında arayıp 'Alo' demesi gerektiğini söyledi. 

Köylüoğlu tabirinde, 'Evimin pencere ve kapılarını kapatmamı, konutta oturmamı söyleyen bu bireylerin aralıksız bir halde denetimi ve baskısı altında kaldım. Oğlumun üzerine olan Sarıyer'de lüks bir sitede bulunan mesken, bu bireylerin belirleyeceği bireylere satışını yapmam için beni zorladılar. Bu sebeple İstanbul'a Sarıyer Tapu Dairesi'ne gittim. Vekalette sorun çıkınca gerçekleşmedi ve oğlumun yanına gittim' dedi.