Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bios Setup Şifresini Sıfırlamak

Bios Setup Şifresini Sıfırlamak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bios şifresi ile ilgili sıkıntılara çare olacak bir BOOT CD hazırladım Bu CD'yi takıp bilgisayarınızı (Boot from CDROM seçeneğini kullanarak) CD'den açtıktan sonra, çıkan menüdeki yönlendirmelere göre çalıştıracağınız programlarla, sistem şifresi olmayan sadece biosa girişi şifrelenmiş bilgisayarlarda bios şifresini sıfırlamak mümkün Sistem şifresi olanlar için ne yazık ki donanım üzerinde, cmos clear jumper'ı ve bios pilini çıkarma gibi yöntemler dışında bir çözüm yok
Bios şifresi sıfırlama işlemini BaşlatÇalıştır da debug yazıp, çıkan dos CMD ekranı penceresinde (Ya da içinde debugexe dosyası bulunan bir sistem disketiyle sistemi açıp, debugexe'yi çalıştırdıktan sonra) aşağıdaki komutları sırası ile yazarak da gerçekleştirebilirsiniz
Alıntı:
Debugexe

o 70 17
o 71 17
q

veya

o 70 2E
o 71 FF
q
Hata yapmamanız için yapılacak işlemleri sözlü olarak anlatıyorum Debugexe dosyasını çalıştırdıktan sonra çıkan ekranda (imleç) işareti göreceksiniz, oraya küçük bir o harfi yazıp bir boşluk bırakıp 70 yine boşluk bırakıp 17 yazıp enter'a basıyorsunuz, alt satırda yine küçük bir o harfi yazıp bir boşluk bırakıp 71 yine boşluk bırakıp 17 yazıp enter'a basıyorsunuz, son satırda q harfi yazdıktan sonra enter'a basıp programdan tamamen çıkıyorsunuz

Bu CD deki programlar ile (özellikle KILLCMOSCOM adlı program) eski (PIIPIII) sistemlerin bioslarının şifresini sıfırlamak mümkün olduğu gibi yeni awardphonex marka biosların şifresini sıfırlamak da mümkündür Ancak ben, Toshiba 2670CDT model LAPTOP'umun üzerinde yaptığım denemelerde diğer bios bilgilerini sıfırlayabilmeme karşın, bios şifresini sıfırlayamadım Büyük ihtimalle bu sorun bütün LAPTOP'lar için geçerli olacaktır Yine de farklı marka laptoplarda sonuç değişebilir Denemenizi tavsiye ederim Yakında sistemini CD'den açamayanlar için disket versiyonunu da hazırlayıp linkini buraya koyacağım(Talep olursa)
Dosyayı Nero'da ISO formatında kaydettim ve Winrar ile sıkıştırdım CD'ye birkaç işe yarayacak program daha ekledim Rarlı dosyayı açtıktan sonra sisteminde Nero kurulu arkadaşlar dosyaya çift tıklayarak, ya da sağ tıklayıp Birlikte Aç menüsünden Nero'yu seçerek CD'ye yazdırabilirler Aşağıdaki adresten indirebilirsiniz Konuyla ilgilenenlere kolay gelsin
Dosya adı: BIOSCRACrar Dosya boyutu :25101 KB(24,51 MB)
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

EK: Sistemi disket sürücüsünden açabilenler için disket versiyonunu aşağıdan indirebilirsiniz Disket sürücünüze boş bir disket koyup, indirip zipini açtığınız BIOSCRCEXE dosyasına çift tıkladığınızda gelen menüde OK'e tıklarsanız, imaj dosyası diskete yazılacaktır Bu disketle sisteminizi açmak için boot menüsü açıldığında bilgisayarınızı (Boot from CDROM seçeneğini kullanarak) disketten açtıktan sonra, çıkan menüdeki yönlendirmelere göre CD versiyonunda olduğu gibi bios sıfırlama işlemini yapabilirsiniz Disket versiyonu güncellendi, artık eskisi gibi hata vermeyecektir
Boot disket içine bios sıfırlamada kullanabileceğiniz killcmoscom, clrcmoscom, amcom, amicom, amidecodcom, amipswdcom, awcom, aw*****com, awardbpfcom, cmospwdcom, passwordcom,passwordexe, rpass30com ve unaward3exe dosyalarını ekledim
Bios sıfırlama menüsü aracılığıyla sadece killcmoscom, clrcmoscom, cmospwdcom, awcom, aw*****com, amicom, amidecodcom ve passwordcom programlarını çalıştırabilirsiniz
Menüde olmayan amcom, amipswdcom, awardbpfcom, passwordexe, rpass30com ve unaward3exe dosyalarını çalıştırmak için boot işlemi bittikten sonra ESC tuşuyla MSDOs ekranına düşüp, A: komutuyla diskete geçip buradan dosya adını yazarak çalıştırmanız gerekir
Dosya adı: BioFlsh3zip Dosya boyutu :900 KB(0,88 MB)
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Edit:
Kaspersky Tarafından Verilen Trojan Uyarısı Hakkında yapılan ek

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen DM
umarım çalışıyordur,vallahi çalışıyorsa çok makbule geçer ,teşekkürler
Edit: kaspersky içinde virüs buldu

Selam, Kaspersky Cmos sıfırlayan bu iki programı: Killcmoscom ve clrcmoscom dosyalarını TrojanDOSKillCMOSc ve TrojanDOSKillCMOSk olarak adlandırıyor ve dosyalar silinebilir bir ortamdaysa hemen siliyor Dosyaların CMOS bilgilerini sıfırlaması nedeniyle Kaspersky tarafından böyle tanındıklarını ve engellendiklerini zannediyorum Her iki program da bildiğimiz anlamda trojan değil kanımca ve bios setup ını en iyi sıfırlayan programlar Ben Kaspersky tarafından yapılan bu uyarının dikkate alınmaması düşüncesindeyim
Kaspersky tarafından adı geçen trojanlarla ilgili olarak şu linkler veriliyor: TrojanDOSKillCMOSc: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız, TrojanDOSKillCMOSk :Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İsterseniz bu linklerde bu programlar hakkında yazılanları inceleyin, çevirisi iyi olan bir arkadaş bu yazıları çevirip arkadaşların bilgisine sunarsa memnun olurum Ben bu uyarıları ciddiye almadığım için yazımda belirtmemiştim, DMarkadaşın yazısı bir uyarı oldu, lütfen bu uyarıyı dikkate alın ve programları kullanıp kullanmama konusunda ilgili linkleri inceleyerek kendiniz karar verin
Not: Trojan uyarısı veren killcmoscom ve clrcmoscom dosyalarını CD'den kaldırdım, bu dosyalar sadece disket imajı içinde yer alıyor ve artık CD'yi (ve imaj dosyasını) Antivirus programıyla tarattığınızda Trojan uyarısı vermeyecek, ama bu dosyaları sistemi CD'den açtığınızda dos ortamında bios sıfırlamada kullanabileceksiniz