Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bir ayet bir hadis!

bir ayet bir hadis!
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
bir ayet bir hadis! bir ayet bir hadis hikaye Ayeti Kerime Kulu (Hz Muhammed)i bir gece Mescid–i Haram'dan (alıp) Mescid–i Aksa'ya dek götüren ALLAH her türlü noksanlıklardan münezzehtir (O Mescid–i Aksa ancak) biz O'nun etrafına (feyz) ve bolluk verdik, etrafını kutsal kıldık (Bu gece yolculuğunu) O'na (bizim kudret ve azametimize delâlet eden) ayetlerimizden (nice şaşırma verici şeylerden) bazısını gösterelim diye (yaptırdık) Belirlenmiş fakat O, (evet) yalnızca O, her şeyi hakkıyla işiten ve (her şeyi de) hakkıyla görücüdür İsraSuresi1 Hadisi Şerif Niyyete ihlâs: Ebu Hureyre radıyallahu anh'ten dedi fakat: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim: Kıyamet gününde aleyhinde birincil hükmedilen ırk şunlardır: 1 Şehid edilmiş kimsedir O, Allah'ın huzuruna getirilir Allah kendisine olan nimetlerini anlatır; o da bunları itiraf eder Cenabı Hakk: Öyleyse bunlara karşısında ne yaptın?der Senin uğrunda şehid edildimder Allah buyurur fakat: Yalan söyledin fakat sen, cür'etli ve cesurdenilsin diye savaştın, Hakiki öyle de denildiOnun hakkında emredilir ve ateşe atılıncaya dek yüzüstü sürüklenir 2 İlim öğrenen, başkalarına da öğreten, Kur''an da okuyan adamdır o huzura getirilir, Allah kendisine olan nimetlerini anlatır O da itiraf eder Cenabı Hakk: Bunlara karşısında ne yaptın?der Adam: İlim öğrendim, onu başkalarına da öğrettim; senin uğrunda Kur'an zeka okudumder, Allah buyurur oysa: Yalan söyledin, sen ilim öğrendin, âlimdirdenilsin diye, Kur'an okudun, o kari''dir yani kıraat ehlidir, denilsin diye hakikat pek de denildidaha sonra hakkında emr olunur o alev e yani cehenneme atılıncaya değin yüzüstü sürüklenir 3 Cenabı Hakk' kendisine genişlettiği, malın her nevinden kendisine verdiği adamdır o getirilir Allah ona olan nimetlerini anlatır; o da bunları itiraf eder Cenabı Hakk: Öyleyse bunlara karşı ne yaptın?der, Adam: Hakkında infak edilmesini dikte buyurduğun hiçbir yol bırakmadım İlla malımı senin yolunda harcadım Cenabı Hakk: Yalan söyledin, fakat onları cömerttirdenilesin diye yaptın; filhakika o kadar de denildiSonradan hakkında emredilir ve cehenneme atılıncaya kadar yüzüstü sürüklenirBuhârî, Müslim, Ebû Dâvud, Tirmizî  

858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt