Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir Bardak Süt ve Biraz Un: Sadece Dört Malzemeyle 10 Dakikada Hazırlanabilen Çıtır Çıtır Pişi Tarifi

Bir Bardak Süt ve Biraz Un: Sadece Dört Malzemeyle 10 Dakikada Hazırlanabilen Çıtır Çıtır Pişi Tarifi
0
96

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-763c1cf4b650f913c2dff410bb5c8224269f07b4.jpg


Güne renkli, dolu dolu bir kahvaltı masasında başlamak günün geri kalanının uygun geçmesi için kâfi bir sebep. Hele uzun hafta sonu kahvaltıları birçok konutta tam bir şölen havasında geçer. Hepsi birbirinden lezzetli tabakların yan yana dizildiği, bakarken bile iştah açan bir masa ve yanına eşlik eden sıcacık sohbetler... Fikri bile insanı keyiflendirmeye yetiyor. Pekala 'O sofraların en olmazsa olmazlarını sayın.' deseydik aklınıza birinci neler gelirdi? Bu soruya verilecek en tanınan 10 yanıtı arıyor olsak pişi hiç elbet tepeye oynar. Büyüğü, küçüğü, içi dolusu ya da sadesi... Her türlüsü çok lezzetli, her türlüsü pek seviliyor. Envaiçeşidi bulunan bu şahane yiyeceği yapmak ise yalnızca 10 dakika sürüyor desek inanır mısınız? Evet, en fazla 10 dakikada, hem de yalnızca 1 bardak süt kullanarak şahane pişiler hazırlamanız mümkün. Çayınız demlenene kadar pişileriniz sofraya gelmiş olur bile. Nasıl mı? İşte tüm ayrıntılarıyla akıllarda yer edecek, az gereçli çıtır çıtır pişi tarifi!


Az materyalli ıtır çıtır süratli pişi tanımı:




MATERYALLER

Hamuru için:

● 1 su bardağı süt (250 ml)

● 2.5 su bardağı un

● 1 çay kaşığı tuz

● 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:

● Sıvı yağ

Hazırlanışı:



● Çıtır pişilerinizi hazırlamak için 1 su bardağı sütü derin bir kaseye alın.

● 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu sütün içerisine ekleyin.

● Bir el çırpıcısı yardımı ile düzgünce karıştırın.

● 2.5 su bardağı unu ölçün ve eleyin. Daha sonra unun yarım bardağını kenara ayırın ve geri kalan unu sütün üzerine ekleyin.

Bir kaç püf noktası;



Püf Noktası: Tanımı uygularken su bardağı ölçüsü olan tüm gereçleri tıpkı su bardağı ile ölçmeniz en yeterli kıvamı yakalamanız konusunda size yardımcı olur. Aksi halde daha kuru ya da daha cıvık bir hamur elde edersiniz.

● Süt ve unu bir spatula yardımı ile karıştırın.

Püf Noktası: Başlangıçta az un eklediğiniz için bu kademede hamurunuz çarçabuk spatula ile toplanabilir bir kıvamda olacak. Tüm elinizin hamura bulaşmaması ve daha pratik bir yoğurma süreci olması için başlangıçta spatula kullanmanız yararlı olur.

● Hamurunuz toplandıktan sonra kalan yarım bardak unu da ekleyerek elinizle yoğurun.

● Tüm un, hamur ile birleşip pürüzsüz kıvamda bir doku elde ettiğinizde hamuru açmaya başlayabilirsiniz.

● Pişi hamurunu açmak için tezgaha az bir ölçü un serpin.

● Hamuru yuvarlayarak büyük bir beze elde edin. Bezeyi unladığınız tezgahın merkezine koyun.

● Bir oklava ya da merdane yardımı ile bezenizi her tarafı eşit kalınlıkta olacak halde açın.

Püf Noktası: Pişileriniz ne çok kalın ne de çok ince olmalı. Ülkü boyutta çıtır pişiler yemek için hamurunuzu yaklaşık yarım santim kalınlığında açmalısınız.

● Açtığınız hamuru keskin bir bıçak yardımı ile kare ya da üçgen biçimlerde kesin.

● Gereğince vaktiniz varsa bu etapta hamurdan daha büyük modüller kesip içerisine peynir, haşlanmış patates harcı ya da kavrulmuş kıyma koyup kapatabilirsiniz.

● Evvelce kızdırdığınız sıvı yağ içerisine pişi hamurlarını dikkatlice bırakın. Pişileriniz şişip bir tarafları kızardığında alt üst edin ve başka tarafın da kızarmasını sağlayın.

Püf Noktası: Pişilerinizin kabarıp yağ çekmeden güzelce kızarması için yağın sıcak olması gerekir. Bunun için hamuru yoğurmaya başladığınızda sıvı yağı kızartma tenceresine alıp ısıtmaya başlamanız, size vakit kazandırır. Yağınızın uygun sıcaklıkta olup olmadığını bir tahta kaşık yardımı ile denetim edebilirsiniz. Şayet tahta kaşığı yağa batırdığınızda kabarcıklar oluşuyorsa yağınız pişilerle buluşmaya hazırdır.

Püf Noktası: Kızartma tavanıza tek seferde çok fazla pişi koymayın. Pişilerinizin tava içerisinde basitçe hareket edebilmesi gerekir. Şayet çok fazla pişi koyarsanız yağınızın sıcaklığı düşer ve pişileriniz istediğiniz üzere kabarmaz.

● Hamurdan kestiğiniz tüm pişilerinizi kızarttıktan sonra hepsini servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
 

Similar threads

Anadolu'nun birçok ilinde yaygın olarak yapılan bir hamur tarifini tüm detaylarıyla sizler için derledik. Kimisi pişi kimisi lokma kimisi ise şelame diyor ama isimler farklı olsa da lezzet aynı. Uzun pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi, kimi zaman bir ara öğün kimi zaman da 'Ne yemek pişirsem?'...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kahvaltılarımızı renklendirecek nefis pişiler yapıyoruz. Üstelik bu pişiler yağ çekmiyor ve lezzetini daha da katlamak için üzerlerinde susam kullanıyoruz. Bilhassa hafta sonu kahvaltılarına tüm aile bir ortaya gelmişken bu tanımı yapın, sıcak sıcak pişilerinizle mükemmel bir kahvaltı keyfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kahvaltılarımızı renklendirecek nefis pişiler yapıyoruz. Üstelik bu pişiler yağ çekmiyor ve lezzetini daha da katlamak için üzerlerinde susam kullanıyoruz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarına tüm aile bir araya gelmişken bu tarifi yapın, sıcak sıcak pişilerinizle harika bir kahvaltı keyfi yapın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Sucuklu Domatesli Kaşarlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı rende kasar *1 su bardağı küçük doğranmış sucuk *2 adet doğranmış domates *2 adet yumurta *2 yemek kaşığı krem peynir *1 5 su bardağı süt (100 ml lik bardak) *2 su bardağı un *1 tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Uğruna kilometrelerce gidebileceğiniz, yanına tatlı/tuzlu ne koysan yakışan enfes pişinin kolay yapılan mayasız yöntemini sizler için derledik. Sadece bir bardak sütle haızrlayabileceğiniz tarifi de bulabileceğiniz bu yazıda pişi hazırlamak için vakti olmayanlar yaşadı. En kolay pişi tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt